Dagen efter...

Sådär ja...

Då var det dagen efter deppet!
Vi kör en liten intervju....

- Hur känns axeln idag Stefan?

- Jodå. Helt ok. Lite rörelsebegränsad, framför allt om jag drar in armen framför kroppen och uppåt....

- Vad tror du om fortsättningen?

- Jag kommer vila ifrån judon idag. Mest för att då får jag 3 dagar vila på raken. Istället kör jag gym på förmiddagen och ikväll så kommer jag löpträna.

- Hur är det med "skallen" idag då?

- Jo tack! Mycket bättre. Axeln är inte så illa som jag trodde den skulle vara. Men det tog typ en timma innan jag vågade "känna" vad den kunde göra. Sen att jag sitter här o snackar med mej själv kanske inte är så himla friskt. Men jag kanske/troligtvis blev slängd på skallen hårt igår :P

Nu drar jag till gymmet!

Haj haj
/Stefan

Riktig j-vla gnällblogg!

Okej. Det tog ett par veckor innan den dök upp! Och jag vet att man egentligen inte borde sätt sig ner o skriva en blogg direkt efter en träning. Framför allt inte när den inte gått som den borde ha gått (enligt mej).

Men jag skriver den här bloggen för att jag ska kunna gå tillbaka till den o se hur jag kände! Och intala mej själv att jag undvika denna typ av känslor. För just nu är det väldigt mkt negativt i huvudet.

Okej. Såhär ligger det till!

Axeln har blivit bättre o bättre sista dagarna och i onsdags så gick jag på med randori igen. Otroligt skönt att få fightas igen! Efter passet kändes axeln bra men lite öm, imorse va det inga problem!

Idag va det 8st x 5+1min golden score byten. Jag hann köra 2 byten! Under mitt andra byte så fick jag en smäll på axeln o sen va det inte mer med det! Bara att gå ut till ismaskinen (o ställa sig i kön). Klubbens sjukgymnast kände igenom den lite. O vi kom fram till att jag ska skulle vila resten. Ev så kanske jag måste vila imorgon med. Sen är det gummibands träning för mej som gäller i veckorna.

ÅÅÅÅÅ allt som började så bra. Bra träning igår.... Första bytet idag kändes riktigt bra! Sen så fick jag den där jävla skitsmällen! FAN!

Det värsta med allt är att jag känner mej som en jävla idiot! Undrar va fan jag gör här. Va fan är det för mening egentligen? Allt jag gör är skadar mej o ser ut som en tönt som sitter med en jävla ispåse o deppar i ett jävla hörn!
Vad fan är det för nytta med det!? O så känns det som alla ser ner på en bara för att man inte kan vara med....
Inte nog med att jag får stryk HELA tiden. Jag sitter i ett jävla hörn o slösar bort helt ok drink is på att kyla min lilla jävla axel! Nu vill jag inte vara mer skadad!!!!! Jag vill träna och inte missa ett ända jävla byte på randorin till!
 
Nu ska jag ta en diklofenak, sen ska jag sova. Och imorgon när jag vaknar så är den här dagen glömd!
Det ända jag tar med mej är en fin o uchi gari och att dominera inner greppet! That´s it!

Känslan som jag har nu på kvällskvisten ska förevigt påminna mej att när den kommer smygande så ska jag inte låta den ta över mitt sinneslag! Utan släppa de dåliga tankarna o se framåt!


Så nu gör jag det! Ser framåt! Närmast mot imorgon....


Fan va skönt det va att gnälla loss! Känns redan mkt bättre!


/Stefan


Tiden rullar på....

Veckorna går... Skönt! Men samtidigt så fick jag första panik känslan igår. Känslan som säger "du måste bli bra" :)
Men den går att använda till nått bra.

Jag har ju barnvaktat min axel lite, men igår kunde jag va med o köra ordentlig kumi-kata. O det kändes riktigt bra.
Det som inte riktigt hänger med är fotsvepen (jag skyller på jutsun). Jag behöver jobba mkt mer med fötterna.
Skapa rörelse och framför allt osäkerhet, o inte hos mej då :P

Som sagt. Vi har ju bytt klubb. Tänkte jag säger lite mer om det nu. Kanske inte om själva bytet utan om klubben.
När vi kom till klubben så visste vi att det va många bra. Men det va fel! Det var massor mer bra! Kvalitén är galet bra!
Från början trodde vi att det va 5 st olympier som tränade här. Det va också fel. Det är 9 st!!!! + att huvudtränaren på klubben Hiroshi Nakamura (8e dan) varit coach på 6! olympiska spel.... Sen så har jag ingen aning om hur många kanadensiska mästare det är med på varje pass. För många att räkna troligtvis :P
Sen är det ryssar o slovaker med på passen oxå.
Vi kan vara överrens om att det är mycket kunnande som cirkulerar i lokalen ;)

De som sköter träningen är Nakamura o Nicolas Gill (6dan). Ni som inte vet vem Nicolas Gill är kan se det här:



Vi vet ju alla hur det gick i OS finalen mot Kosei Inoue. BAM! Kanske ett av de mest kända kasten i ett stort mästerskap. 
Jag har själv sett det massor gånger innan jag ens hade tanken på att åka till Kanada o träna, och när jag nu sett Gill i aktion så börjar jag förstå hur sjuuuukt bra Inoue är. För en sak är säker, Gill kan kasta folk!
Har står stadigt som en fura under träningarna. Igen är ens i närheten av att kasta honom. O detta trots att han är 
"avdankad" coach nu. Tillråga på allt så är han en riktig filur som skojar med allt o alla :)

Alla träningarna innehåller ofta samma typer av övningar. Men de varieras från gång till gång.

Det är alltid uchi-komi stående, 2-3 gånger i veckan är det newaza uchi-komi oxå. För det mesta så är det tachi-waza 8x5min + ippon byten i newaza 15min totalt.


Hela tiden under träningarna så går 3-4 coacher omkring o tipsar o kommer med kommentarer. Antingen påpekar de att man ska greppa här i den situationen eller "du måste få mer rörelse i sidled" eller nått sånt.
Det kan jag sakna lite hemma. Att vara så övervakad som man är här. Hela tiden finns det folk att fråga om det är nått som inte funkar och oftast så är de framme innan man hinner fråga! Riktigt bra!

För mej så är ju greppningen en stor del att jobba med. Och nu börjar jag förstå metodiken med greppet!
Och faktum är att greppningen går att direkt överföra till Ju-jutsun, vilket kanske inte newazan går att göra, då vi t.ex. har andra typer av lås o kan inte ge upp ryggen osv....

Men igår så kom snilleblixten! O det är en läxa väl värd att ta till sig! Jag gick o bröt greppet hela tiden för den andra.
Tills en av coacherna kom fram o sa "bryt inte hans grepp", jag blev ett frågetecken. Sen fortsatte han "bryt inte greppet bara för att bryta det! Bryt det för att komma ifrån en situation du inte vill vara i. Utan grepp kan du inte kasta honom"
Väldigt bra råd! Så bryt inte greppet BARA för att bryta det!

Nu i dagarna så åker landslaget iväg till Sverige (trot eller ej) för att tävla på Swedish Open i Borås. Känns lite konstigt att de ska åka iväg till vårt hemland!
Det kommer iallafall bli lite mindre folk på träningarna under ca 2 veckor. Som tur är så åker varken Gill eller Nakamura med, så vi kommer kunna ha nytta av dom iallafall :)

Nu är det snart dags att dra till träningen. Tidig träning idag, 16.30.
Längtar tills vi ska byta lägenhet nu i slutet av veckan oxå! Det kostar alldeles för mkt pengar att åka buss+metro för mej just nu!

/Stefan


NHL match!!!!!

Har haft lite att göra de sista dagarna. Men nu kommer iallafall lite om matchen :)

Herregud! ca 22000 personer... Laget kommer in på isen! Direkt ställer sig ALLA upp o applåderar! Så jävla coolt!!!!!!
Folk skriker och visslar. Överallt på läktarna är det matchtröjor, flaggor, t-shirtar, kepsar.... ALLT! Lätt det grymmaste jag upplevt stämningsmässigt. O detta va för uppvärmningen!

När dom spolat isen o sedan släcker ner hela arenan. Helt tyst, alla väntar.....
O så börjar de spela denna ( http://www.youtube.com/watch?v=ZgkB3YOOBkQ ) på den stora jumbotronen . Min absoluta favoritlåt!!  Värt att notera är att det är bara I´ve got soul but I´m not a soldier som är min favvo... De andra två sångerna är inte så poppis :P

Hur som helst, hela hallen explodera i applåder!
Det låter ju lite mesigt men jag va nära att börja gråta när jag stod där o klappade händerna! Det va så jäkla stort (för mej) att få vara där o se allt! Det kändes verkligen speciellt!
FRAMFÖR ALLT för att jag va först i släkten med en live NHL match ;) hihi

http://www.youtube.com/watch?v=QDCdoacNkRA

Här är ett litet smakprov på hur stämningen kan vara i hallen. Detta klippet är dock från första play off matchen mot Boston förra säsongen. Helt sjukt!!! Alla i hallen sjöng med i "O Canada".

Tyvärr så blev det säsongens första förlust under ordinarie tid. 6-4 till Anaheim Ducks. Men det va en väldigt bra match! Tempot är ju helt annorlunda mot Elitserien.

På det hela taget va upplevelsen väl värd alla pengarna! 330 dollar för 2 biljetter. Men då ingick oxå all mat, då vi hade biljetter på VIP sektionen. Kändes lite konstigt att bara gå fram till disken o få precis allt man ville ha :) Tyvärr så blev det ju en del skräpmat :P


Uppvärmning.



Precis innan matchstart. Börjar bli ganska fullt på läkarna. Givetvis har man ju HABS tröjan :)


Liten miniegobild :P


Här har ni sportnördarna nån vecka innan matchen :) Kommentarer? :P

Nähe ni.... Nu är det slut på det roliga! De nästkommande bloggarna kommer att vara träningrelaterade!
Så är det med det!
Det är på beslut av Jonas! O så blir det :)

/Stefan



Fredag....

Idag är det som bekant fredag :) Även fast vi i stort sett gör samma sak varje dag så är det nått särskilt med just fredagar!
Kanske kan det va extra roligt idag för att det bara är en dag kvar tills imorgon :)

Idag så är planen att jag ska köra judo :) Det känns asroligt att få premiärträna på nya klubben, jag måste erkänna att det nästan känns nervöst! Det är så jäkla många riktigt bra killar där!

Träningen börjar om typ 2 timmar, så vi måste börja dra oss iväg snart. Vi bor ju inte direkt nära just nu.
Men som det ser ut så kommer vi nog att flytta på söndag. Då blir vår nya hyresvärd Sensei Nakamura :)

Känner verkligen att jag fått lite av en nytändning i och med bytet av klubb!  Riktigt inspirerad att köra igång med träningen igen känner jag! Axeln känns inte 100% men jag vill köra iallafall. Det kommer säkert göra ont, men jag har ju helgen på mej att utvärdera om det va värt det :P

Kanske får bli ett litet snack med Lena senare ikväll om läget för axeln. Bara så att du vet Lena! Hade jag haft mer pengar, så hade jag frågat om du ville åka med o ta hand om mej när jag är ute på äventyr! Det är riktigt skönt att ha med sig nån man litar på och slippa gå till någon man knappt förstår eller känner tillit för!
Men jag skulle nog valt en annan sport för att göra det möjligt!

Liten rapport om träningen senare ikväll alt imorgon förmiddag! Över and ut!

/Stefan

Dimman lägger sig....

Då va det dagen efter skalvet. Våra enskilda mailboxar är fulla av diverse mail om flytten. Mest bra saker faktiskt.
Men så damp det ner några mail från folk på "gamla" klubben. Anklagelserna haglade lite men de väger i ärlighetens namn väldigt lätt. Eftersom jag vet att de fått informationen från "tränaren". Så jag svarar sakligt på mailen och än har jag inte fått nått svar som säger att det är jag/vi som har fel.

Nog om det.

Tyvärr så åkte jag inte med tjejerna in till träningen idag. Min axel känner sig lite sämre och han sa till mej att han ville vila från kampsportandet. Vi packade istället ihop våra träningssaker o gick till gymmet. Bara Axel o jag :)

Som det verkar så kommer vi flytta på söndag. Eller det är vad vi vill iallafall. Det är mkt längre in till träningen härifrån och Sensei Nakamura bor väldigt nära dojon så det skulle underlätta en hel del för oss om vi kunde flytta i slutet av veckan.
Men det är ju hans fru som bestämmer ;)

Förövrigt så va det 4st polisbilar utanför vårt hus idag IGEN! Poliserna omringade huset o gick in hos vår granne. En gammal gubbe. Det va andra gången på 1 vecka som de går in med 3 pers i hans lägenhet. Inte speciellt kul....
Som sagt, det ska bli skönt att flytta!

På lördag är det ju dags för HOCKEY! YES! Anaheim Ducks kommer på besök och vi har riktigt bra biljetter! Även om vi sitter på kortsidan.

Bell center som arenan heter tar 22500 personer, alla i sittplats. Det är den största arenan i NHL cirkusen. Jag o Muffa köpte våra biljetter på Ebay och hamnade på VIP platserna. Arenan öppnar 17.30 för VIParna och givetvis ska vi dit o dricka o äta gott då :) Matchstart är kl 19.00. Montreal är obesegrat i full tid denna säsong.......


Sådär ser man ut när man precis betalat 380 kanadensiska dollar för 2 platser :) Värt pengarna? Fråga min farbror Hassa vad han tycker ;)


Muffa försöker dölja sitt skamsna ansikte när jag tar kort på vad vi slängde i oss förra lördagskvällen!


Sånna här rackare är inte bra för hjärtat..... Men de lägger sig som bomull runt själen :)


Hade inte tänkt lägga in den här bilden för att den är lite "aggro" men jag kan inte låta bli för visst är det så att en bild säger mer än 1000 ord :P Btw? Sa jag att jag ska på NHL match i helgen? ;)

Nu fick du lite bilder Fredrik :)

Och jag lovar att det kommer mkt mer efter helgen! Kanske tom lite från nya dojan :)

O så vill jag bara passa på att be alla gå in på www.jutsusara.blogg.se och titta på hennes fina tatuering.
Den blev riktigt fin Sara! Mot stjärnorna :) Kram gumman!

/Stefan


News News....

Ojdå... Nu händer det grejor...

Idag tog vi oss i kragen o sa vad vi tyckte om träningen. HELVETE asså! Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv!!
Men nu är det över... Nu har vi sagt vad vi ville ha sagt.... Nu är det dags att se framåt.... Nu är det vår tid!

Från o med idag så är vi inte längre medlemmar i Olympic Judoclub (namnet är det flashigaste med hela stället).
Nu är vi istället medlemmar i Shidokan Judoclub.

I vår förra klubb så var vi totalt 3-4 killar på träningen. I vår nya klubb är vi 5 olympier på mattan! Varav 4 är killar!!!

Skillnaden är som ni förstår hårfin......

Det känns som en sten har lyfts från våra axlar. Och idag när vi kom till dojon så vinkade Sensei Nakamura (polkagrisbälte) till sig Muffa o sa att han hade fixat boende. Jaha va snällt sa Muffa men vart är det? Det är hemma hos mej! Jag måste bara fråga min fru först sa han :) hahahahhaha

Givetvis är det många saker som skiljer klubbarna åt. En av de viktigaste o mest framträdande är känslan i gruppen o stämningen i lokalen! Tidigare har den varit ganska tryckt. Inte alls nära till skratt eller ens leenden.
Här är det helt annorlunda! Det finns rum för skratt o folk skojar med varann hela tiden! Precis så som jag vill att det ska va!

En av de roligaste sakerna som hände idag på träningen var när Sasha Memehdovic (-66kg Olympier) började moppsa upp sig mot Nicolas Gill (tidigare -90 o -100 OS silver 2000 samt OS brons 1992 o lite VM medaljer) när vi körde ne-waza. Plötsligt i dojon hördes högt "Who´s your daddy Sasha? Who´s your daddy?" och när sedan Sasha klappade av
"Everybody! Look!!!" Sen ställde sig Nicolas upp puttade ner Sasha o sa "Get away from here" :)
Allt med en såndär skön känsla i luften :) Alla skrattade :) Riktigt roligt!!!
Han är hur skön som helst!!!! Sen att han ser ut som en stor seriefigur gör inte saken sämre :)

Fan va skönt att det löste sig till det bättre. Dessvärre så tror jag inte att vår tidigare tränare är allt för nöjd.
Men! Man kan inte vara kompis med alla! Och som vi sa till honom idag "Vi måste se efter våra egna intressen, särskilt när det är vi själva som betalar för dem!". Då blev det tyst!

Idag så har jag o Muffa hämtat våra NHL-biljetter! Asså det är helt sjukt vad jag ser fram mot det! Killen vi köpte biljetterna av kan vara en av de snällaste killarna jag mött i mitt liv. En sann idrottsälskare.
Han hade 2 säsongskort till Bell Center (Montreals hemmaarena). Vardera kostar de 13800 dollar! Sen sålde han de matcher som han inte hann gå på själv bara så att folk skulle kunna få chansen att njuta av platserna och att de inte stod tomma. Otroligt snäll kille! Givetvis så tjänar han ju pengar på biljetterna! Men för min egen del så är det värt vartända öre!

Nu ska jag ta o nanna! Imorgon ska jag testa axeln :) O jag tror att det kommer gå bra! Sen så kommer jag vänta på ett MMS från Sara oxå!

/Stefan

YES!

Okej! Det är inte riktigt i hamn än! Jag har inte biljetterna i min hand riktigt än. MEN med största sannolikhet så blir det NHL match nu på lördag!!! Fan va coolt!!! Montreal Canadians vs Anaheim Ducks.
Iofs så hade jag gärna sett Detroit, men de är inte här under hösten så det gick i stöpet direkt. Så detta kommer bli mer än nog!
Gratis va det inte! Men så sitter vi på VIP läktaren oxå :) All mat ingår i priset, det ända dåliga är att vi sitter på kortsidan.
Men det skiter jag i för jag ska på NHL match :)

Nu i veckan ska jag skaffa den obligatoriska matchtröjan att ha på mej. Jag ska verkligen gå "all in" här :P 
Vi har träffat en kille som har en affär i ett av de närliggande köpcentren. Det visade sig att han hade en affär där de säljer typ NHL tröjor o andra sportsaker, en fans shop helt enkelt. GÖTT!
Verkar som att jag kommer få en liten Sverigerabatt :) Och det är ju några saker på listan som ska med hem :P

Annars så händer det grejor här. Vår tränare har fått spelet! Har har blivit arg på Muffa för att hon vill träna inne på det nationella träningscentret i Montreal.
När vi kom hit (eller lockades hit rättare sagt) så var det sagt att vi skulle ha minst 5-10pers att träna med. Och då menar jag 5-10 tjejer och lika mkt killar. Så har det inte direkt varit.
Tjejerna är 4 totalt och det är bara 2 som håller bra kvalité, Muffa och Adriana. Och för min egen del så har det faktiskt varit ganska bra. Det innebär dock inte att det är fullt med folk för mej att köra med. Jag har 1 (EN) kille som jag kör med!
Ganska långt ifrån vad han lovade när jag åkte från Sverige. MEN! För mej funkar det ganska bra än så länge.
Min plan när jag kom hit var att köra mkt teknikträning första 2 månaderna och sen gå på mer randori. Så jag har haft väldigt bra utbyte med Alexis (som han heter).
Tyvärr så funkar det inte så bra för Muffa och Adriana dock. De håller ju lite annan nivå i judo mot vad jag gör.
Därför så åkte tjejerna in till Montreal för att träna på centret nu i veckan som var. De sa åt "vår" tränare att de skulle dit ett par dagar under veckan men fick inget svar (på mailen de skickade).

När de sen kom till träningen i lördags så var tränaren galen! Men! (många men nu) han sa inget till Muffa!
Han gick igenom mej istället! Frågade varför hon gjorde såhär mot honom osv osv.....
Jag förklarade för honom att jag inte anser att vi är skyldiga honom nått. Eftersom det är vi som har betalat varenda krona för att komma hit! Vi får ingen som helst ekonomisk hjälp av honom alls (dock så betalar vi inget för träningen. Den avgiften är 100dollar i månaden).

Jag förklarade oxå att vi inte kom hit för att han skulle bli bättre utan att vi kom hit för att VI skulle bli bättre!
Min tanke är givetvis egoistisk, men det tycker jag inte alls är nått konstigt! Jag betalar ju ALLT! (nästan förutom träningen).
Dessutom så känner jag att jag blivit hitlurad för att han ska kunna starta upp sitt "center".
- Vi blev lovade att det skulle finnas ett gym att tillgå på mornarna! Det finns inte! Efter klockan 14.30 kan vi använda det!
- Vi blev lovade att det skulle vara många på träningarna! Det är det inte!
- Vi blev lovade att det skulle finnas möjlighet att bo hos en familj! Det kom ALDRIG på tal!
- Vi blev lovade att åka till det nationella centret! Det har inte hänt på 7 veckor! Och det undviks ständigt att prata om det!

Vi är trötta på att det inget blir som det var lovat att det skulle va!

Hur som helst.

Innan vi avslutade vårt lilla sammanträde så sa han... "Om Muffa vill fortsätta träna här så får hon betala! Annars är hon inte välkommen!"  Sen frågade han vad jag tyckte om att han skulle göra så....
Jag svarade att jag tyckte det va lite drastiskt! Eftersom utan oss så har han inget center och om han kastar ut en person så kanske det inte är helt omöjligt att de andra följer efter denna person till ett annat ställe. Framför allt när vi är välkommna att träna tillsammans med det stora delar av det kanadensiska landslaget.

Tyvärr gick det inte in i hans tröga skalle.

Jag har iallafall bestämt mej. Om han säger att tjejerna inte är välkomna så kommer jag att dra oxå. Då hänger jag på till team Canada o tränar där. Vad gäller boendet så verkar det inte vara någon problem. En av tjejerna på det centret är tillsammans med en svensk kille och Muffa är kompis med båda och de har lovat att hjälpa oss med boendet!
Så det känns tryggt!

Jag förstår om någon som läser detta tycker att jag/vi är själviska! Och säkert har jag glömt nån detalj i texten i min frustration :P Så är det nått som är oklart så fråga! Jag berättar mer än gärna!

För min egen del så är det en vinnarsituation. Oavsett hur detta löser sig så kommer jag få bra träning. Planen var ju som sagt att jag skulle köra teknik första delen av resan och randori den sista delen. Nu kanske det blir lite mer randori!
Men allvarligt talat! Det är inte så dåligt som det låter ;)

Jag återkommer med mer info om hur det går i den här frågan. Imorgon är det ju träning igen och då får vi se vad han säger.... Alltid är det nått nytt.....

Nu ska jag kolla på film!

/Stefan

Jakten har börjat!

Idag började jakten på NHL biljetter.... Vi har siktat in oss på en match nästa helg. Då är det Montreal Canadiens mot Anaheim Ducks. O Ducks vann ju Stanley cup för 2 år sen. Så det kan nog bli en rolig match :)

Tyvärr så är ju alla biljetter slutsålda. Så det ända sättet att få tag på några är att jaga på Ebay. O det är vad jag gör :P
Biljetterna släpps månadsvis o folk köper på sig massa biljetter o säljer på nätet sen. Och som det verkar så kan man göra en hel del pengar på det. Ett annat sätt verkar vara att köpa ett säsongskort o sen sälja de matcherna man inte vill gå på själv.
Bell Center som arenan heter här tar 17000 personer (tror jag, 80% säker). Och det är utsålt varje match! ¨
Så stämningen kommer säkert att vara riktigt bra när det kommer till kritan :)

Nehä nu är det dags att övervaka budgivningen!

Kram på er!

/Stefan

Inspiration....

Snackade med Sean på MSN för nån dag sen. Blir alltid inspirerad av honom.....
Kommer ihåg när vi körde nere på feelgood i Linköping o allt vi tänkte på var att bli bättre o starkare! Härliga tider det!
Tornadobollen slogs hårt i väggen, tunga frivändningar, bänkpressar och otroligt tunga brutalbänkar ;)
Och så hat/älskaövningen nummer 1. Sida upp i bellyback med 5kg platta! Fy fan asså!!! O russian twist! Den är goo den!

Jag kommer ihåg att du hade ett skönt ordspråk som du ofta sa. Kommer ihåg att jag gillade det direkt, trots att jag hade svårt att komma ihåg det ord för ord. Men känslan av "Seans ordspråk" var väldigt positiv och orden symboliserade mitt idrottande otroligt bra! Framförallt de tunga skadeperioderna och min "kamp" för att nå den så kallade toppen. De där orden var som gjorda för mej.

Tror jag frågade 100 gånger hur orden gick.... Sakta men säkert så fastnade de i skallen på mej......

Och för nått år sen så höll det på att göra det förevigt.
Hade fått en geniblixt att jag skulle tatuera det på sidan av huvudet,
så att det inte gick att se genom håret men att jag visste att det fanns där. Tanken var (är) god men då kom min räddare i nöden Lotta!! o styrde av det. Tack Lotta :)
Iofs hade jag sett ganska cool ut på hemmet om ca 65år..... Jaja det va en dum idé. 
 
Hursom helst. När jag sen fixade bloggen så var det givet vad den skulle ha för undertext!
Det är en hyllning till dej Sean! För att du visade det perfekta ordspråket för just mej!
En kort mening på latin som ofta cirkulerar i mitt huvud! Och som ALLTID kommer att finnas med mej som ledord genom mitt liv.

                                             TACK

                             " Per aspera ad astra "

              " Genom svårigheter mot stjärnorna "

Bränna pengar.....

Idag så har jag gjort av med lite pengar :P Kanske var det inte helt nödvändigt. Men! Det var roligt! Och jag hoppas ni 3 blir glada!!!!!


/Stefan

Liten rapport.

Inatt sov jag inte alls mkt. Fram mot 5-6 imorse så hade tabletterna gått ur vilket gjorde att jag vaknade och inte kunde somna om. När jag sen fick för mej att gå upp vid 9 så kändes det ändå ganska bra. Iallafall bättre mot igår.
Inte helt oväntat så har jag svårt att röra armen ordentligt. Svårt att lyfta den.

Vi får väl se hur det känns imorgon.


/Stefan


Träffade min gamla kompis "olyckan" idag på träningen.

Nyss kommit hem från randoriträningen på olympiastadion. Träningen började med lite ne-waza. Kände direkt att de kör väldigt lugnt där. De flesta vill liksom inte köra slut på sig inför den stående randorin.
Måste faktiskt säga att många är ganska bra på ne-waza. Inte direkt några finishers men väldigt bra på att ta position.
Sista bytet körde jag med Nick Tritton (han var med på OS i -73), tänkte att jag skulle känna på han ordentligt. Men direkt så kände jag att han inte ville köra 100%. Stabil kille dock!

Efter 6 byten på marken så var det dags för 6st 5minutare stående. Första två bytena gick väldigt bra. Men i tredje bytet så fick jag en snubbe som jag kände direkt va alldeles för bra för min egen kapacitet. Blev direkt tokdominerad i greppet o kastad på sume gashi. Första gången gick det bra.... Andra gången landade jag väldigt fel på axeln....
Kände direkt att det inte va speciellt bra. Dock så finns det alltid ett team med läkare på plats vid dehär lägrena.
Snabbt in till dom för att få det undersökt. Visade sig att jag fått en ordentlig smäll vid AC leden? (Lena?), så jag fick is på o sen vila..... Läkaren sa att jag skulle komma tillbaka på onsdag så skulle de titta på mej igen. Men vila fram tills dess iallafall.

Just nu känns det verkligen skit. Känns som att jag suger stenhårt!!! Varför skulle jag hugga tag i just den där snubben liksom. Tillråga på allt så är han jämfört med de andra inte speciellt bra! Hade verkligen maximal otur. Killen kastade mej långsamt o jag försökte vrida mej ur o landade på axelhelvetet istället. FAN!

Jaja egentligen är det ju inte så farligt. Som jag sagt tidigare så bröt ju faktiskt Muffa foten på uppvärmningen till första passet :P Så om jag blir borta typ 4-5 dagar så är det inte hela världen. Muffa har ju fått vila i 3 veckor.

Hur som helst så är jag på riktigt pissigt humör just nu. O det ända jag vill imorgon är att vakna upp och inte ha ont i axeln!

Nu går jag o lägger mej!

/Stefan

Måndag 6/7

Denna vecka så är det läger för oss. Det betyder träning i Montreal på samma arena som tävlingen. Kommer nog bli ganska mkt folk som det ser ut. För min egen del så hoppas jag att jag får köra med några bra! Så att det inte blir så att de tycker jag är för dålig o så får jag inte köra nått :P Muffa har sagt att det kan bli så ibland.
Idag så är det ju bara träning på kvällen. På tisdag och onsdag så är det träning på morgonen oxå.
Förmiddagarna är det ne-waza och på kvällarna är det stående tachi-waza.

Muffa åkte o röntgade sin onda fot igår. Och mkt riktigt så visade det sig att foten var bruten. Dock bara en spricka. Läkaren bedömde att hon inte behövde ha gips då det har gått 4 veckor sen det hände o allt ligger på plats.
Tränarens kommentar blev "jaha". Han är en riktig pajas asså. Tur att han kan judo :P
Muffa får vila 3 dagar helt från träningen och sen kanske hon kan vara med o tävla nästa helg. Vi får se :)

Hade tänkt att jag skulle ta med kameran till träningen idag. Men jag tror att jag skiter i det. Vill inte att det ska hända nått med den eller att den blir stulen. Tror att jag tar med den imorgon, för då kan jag hålla lite bättre koll på den.

Känner att denna veckans träningsläger kommer bli väldigt mental för mej. Kommer ju med största sannolikhet få en hel del stryk..... Men det gäller att låta det rinna av och ta med sig det som går bra.

Det som är dåligt med dessa tävlingar o läger (kanske inte lägrena) är att träningen blir väldigt upphuggen.
Känner att jag inte alls får den kontinuiteten som jag vill ha i träningen. Så jag är lite skeptisk till dessa tävlingar om jag ska vara ärlig. Jag säger inte att tävlingarna är dåliga. Utan mer att träningen blir i stortsett obefintlig dagarna innan tävlingen och det var inte det jag kom hit för! Jaja nu är det bara att gilla läget.
Dock så var de flesta från vår klubb illa ute på marken. Vilket betyder att det kommer bli mkt markarbete nästa vecka.
Och i sanningens namn så är det kanske inte direkt vad jag behöver....

Nu ska jag packa grejorna..

/Stefan

Tävling

Idag är det tävling här i Montreal. Det kommer att tävlas i den gamla olympiska arenan med andra ord klassisk mark.
Själv kommer jag leka fotograf o försöka förstå mej på hur man fotar kampsport ordentligt :)

Sitter här i lägenheten o har knappt sovit en blund. Tjejerna stack i morse vid 06 o var uppe kl 05 för att bland annat torktumla sina dräkter! Inte så väldigt lätt att sova då! Ont i huvudet är bara förnamnet....
Alexi kommer förbi o hämtar mej vid 10.30 så jag tänkte jag skulla hoppa in o ta en dusch innan.

Sådär. Nyduschad.

Idag så är det ju oxå German Open i (inte helt oväntat) Tyskland. Hoppas det går bra där nere för alla polarna!
Skickade lite SMS innan jag gick o la mej o när jag fick svar så kände jag verkligen att jag saknar alla o även hela grejen med att tävla i Ju-jutsu!!!! Hoppas det gick bra för er!

Nehä jag ska ta o käka lite till o sen borde ju Alexi komma. Skriver nog en till liten blogg senare!

/Stefan

Torsdag kväll. ...

Torsdag kväll. Sitter i sängen/soffan o väntar på att snart packa ihop grejorna o bege mej bort mot skolan där klubben ligger. Denna veckan har jag gått på med randorin en del och inte helt oväntat så har jag fått lite ondare i ryggen.
Måste dock säga att det känns inte alls hopplöst. Snarare tvärt om. Kunnat köra på väldigt bra och med några få restriktioner så kör jag randorin utan problem.
Det svåra är dock kast som t.ex. seoi nage. När man vänder sig in mot motståndaren o lyfter. Då kan jag känna att jag inte riktigt kan "bita" ifrån med ryggmusklaturen. Men jag kör inte seoi nage nått så det är inga problem :)

Igår så kom oxå första islossningen för min egen del. Hade några riktigt bra byten med Alexi. Kände att jag hade bra koll på greppningen samt att jag kunde vara offensiv utan att äventyra min egen position.

SKÖNT!

Idag så har jag o Muffa varit på Walmart. Handlade lite småsaker som vi behöver här i lägenheten. Skönt att komma ut från huset o röra lite på sig om dagarna. Vi struntade nämligen i att åka in till Montreal här om dagen för att det regnade så in i bomben (eller helvete som man kanske säger i folkmun).
Det märks i affärerna att det snart börjar dra ihop sig till thanksgiving o i slutet av oktober halloween :) Och hur märker man det??? JO! Det är godis överallt i affärerna! Och eftersom alla barn går o knackar på i grannskapet så köper man godis i lådor där de är packeterade i singelförpackningar. Det tråkiga för en godis gris som mej är att det är väldigt billigt :P
Givetvis så handlar jag o Muffa på oss godis som vi ska ta med oss hem :)

Måndag till torsdag är det läger inne i Montreal. Det är bara sparring och det kommer vara 2 pass om dagen.

Oftast så är det läger när det har varit en tävling som denna. För min del så kommer det bli bra att köra med några andra än de på klubben. Det kommer vara ett newaza pass samt ett nage waza pass om dagen. Sen är det ju tävling igen helgen som kommer och även läger efter den tävlingen.


Eftersom det är tävling nu i helgen så trodde väl alla här att vi skulle ta det lite lugnare när det började närma sig. Det visade sig att det hade inte tränaren tänkt sig. Utan istället går vi på med mkt randori nu!? Väldigt konstigt.

För min egen del så har jag lovat Muffa att jag inte ska köra någon sparring idag. Bättre att vila INNAN man får ordentligt ont! Eller hur Lena?

Kommer dock vara med på alla andra övningarna. Vi får väl se vad tränaren tycker om det. Han har sina egna uppfattningar om hur man behandlar skador. T.ex. tyckte han att det va bättre att Muffa körde utan tejp på sin fot efter att hon stukat den riktigt ordentligt.

Hans motivering "tejpen kommer hindra din rörlighet".... Ladies and gents! We have a winner!!! Klart den gör det PUCKO! Det ska den göra! Sedan att han frågar mej 2 gånger om dagen hur det är med min rygg är inte alls så störande som det låter..... Det är värre! Jo en sak till! När Muffa stukade sin fot (efter att ha landat snett vid en handvolt på uppvärmningen) så klämde han på foten o sa "jag tror inte att den är bruten"......

Jag kollade snabbt på hans fillingar? Ingen rost i kalsongerna... Tog genast fram mitt kryptonithalsband.... Ingen reaktion.... Nääää ta mej fan! Han är inte stålmannen! Hur i h-lvete kan han se om det inte är en spricka?
Tyvärr är det ingen som vet :P Stålmannen är han dock inte.


Till saken måste jag väl säga att när det kommer till judo så är han riktigt bra! Otroligt bra för att vara exakt! Så där kan man inte slå han på fingrarna! Verkligen inte....


Nehä nu är det dags att packa ihop grejorna o dra bort till dojon.


/Stefan


Köttbullar och RixFM

Känner av lite hemlängtan idag...... Vad passar bättre än att laga lite köttbullar o lyssna på svensk radio? Jodå det finns säkert nått men jag hade inte bättre fantasi än så :P
Faktiskt har jag inte haft någon vidare hemlängtan. Klart att man tänker en del på Sverige men det känns inte konstigt.
Men just idag så kändes det mer som hemlängtan.

Vad gäller köttbullarna så övergick det snabbt till att bli pannbiffar. Mycket lättare visade det sig! Inte det lättaste att steka när jag har en djup kastrull som panna. Men det går.....

Sen blir det till att koka potatis o äta med lingonsylt efter träningen :)

Lunken är igång o dagarna flyter på i bra takt! I helgen är det tävling för alla utom mej. Måste vila ryggen. Även om den känns ganska bra nu. Beslutet togs när ryggen inte va direkt kanon. Men det ska bli roligt att följa de andra som är här.
Dessutom så kommer svenska landslaget i judo imorgon. Ska bli kul att hänga med lite andra svenskar oxå.

Imorgon så ska vi dra in till Montreal o kika lite. Bara dra runt lite. Skönt att komma ut från lägenheten. Mitt mission är att köpa nått proteintillskott oxå.

Nu har jag stekt klart alla biffarna o sitter i soffan/sängen o skriver. Muffa håller i barnträningen på tis/tors.
Pratade med Caroline idag på skype :) va så skönt att höra din röst älskling! Saknar dej så väldigt mkt!!!! Du är det jag saknar allra mest här.

Muffa o jag pratade om vad det första vi skulle äta när vi kommer hem. Svaret va lösgodis :P O måste jag välja nummer 2 så blir det vad som helst på Brinkbacken! Det saknar jag oxå!

Nehä nu får det vara slut med att tycka synd om mej själv. Träningen börjar om ca 1 timma. Ska nanna en snabbis o sen packa grejorna.

Kramen
/Stefan

RSS 2.0