Fystester :)

Tidigare idag så var jag ute på campushallen o träffade Fredrik för att köra lite tester.
Senaste tiden har jag ju inte kört varken tungt eller med hopp. Så förväntningarna va inte jättehögt ställda.
Samtidigt så har jag kännt att den senaste tidens träning varit bra för mej, att tänka lite mer långsiktigt. Sedan 5 veckor tillbaka har jag bara kört hållfasthetsträning och mkt bålstabilitet.

Överlag så låg testvärdena lägre mot vad jag tidigare presterat. Inte så konstigt som sagt, men inte så roligt för skallen :P
Så det va skönt med lite lugnande ord från Coach Wandus :) Jag har inte riktigt kommit in det långsiktiga tänket.
Det var nog kanske först idag som jag verkligen kände att det är det som måste till för att jag ska gå hela vägen.
O i ärlighetens namn så är jag villig att göra de uppoffringarna som krävs för att komma dit genom att satsa långsiktigt. Utbildning o sen jobb i 30 år hinner jag med iallafall ;)
Varje dag så tänker jag på hur det skulle va att vinna tex VM! Jag skulle ångra mej fruktansvärt om jag inte gav mej själv chansen att nå dit!

Iallafall.....

Vi passade även på att köra ett laktat test på cykel. Fick lite skäll för att jag inte har speciellt bra flås :P
Men det ska det bli bättring på nu. Anledningen till att vi körde testet på cykeln är att jag inte kan löpträna
(även om jag hade kunnat köra testet på löpband), o då fick vi rättvisare utgångsläge genom att köra testerna på cykel.

Så nu har jag ett träningsprogram anpassat för att bygga lite grund o bygga kapillärnät. Passen kommer att ligga på ca 30min 2 ggr i veckan under den första tiden.


Känns proffsigt att få köra tester lite då o då! Tack Fredrik för idag :)


image46
Inte den klaraste bilden i bloggen.... Men så ser det ut när man cyklar iallafall....För er som inte vet :P


image47

Förändringens tecken :)


/Stefan


Vilken kalkon!

Igår så var det fin främmande när Jonas, Lars, Veronica o Peepee kom på besök.
Jonas slavade i köket under eftermiddagen. Resultatet blev väldigt bra!

image42
Se vad glad han är :)
Förrätt: Fyllda paprikor
Huvudrätt: Kalkon med potatis o sås (såsen va ju grym!)
Efterrätt: Pannakotta med hallon o blåbär med krossade mandelbiskvier :) (den va såååå jävla god)
image43
Här går han lös med kniven i den halvdöda fågeln.....

image44

I väntans tider....


Under kvällen så snackade vi om lite olika planer som tävlingsgruppen ska genomföra. Det va väldigt bra att sitta ner o ta tag i saker som kan göra vår grupp bättre. Vi kom fram till div saker som jag verkligen tror kan göra vår grupp bättre! Ser fram mot att genomföra allt detta!


Tidigare på dagen så hade jag hunnit med ett gympass tillsammans med Srdjan o senare direkt efter det ett pass Judo med Sadiq, där jag bland annat kastade en hel del harai goshi. Och bara så att ni vet så är det jävligt viktigt med huvudkontroll!!!! Glöm aldrig det!! Jag ska bli grym på det kastet (bland annat).
Kommer bli mkt judo under hösten!

Påväg hem till middagen så satt jag o irriterade mej över att det va nån jävla söndagsåkare som satt o drog ner tempot! Till min stora förvåning så va det KJELL som satt o puttrade framför mej :)
O vet ni inte vem det är så är det Kjell som åker på en gräsklippare från Happaranda till Ystad :) sponsrad av rixmorron zoo :) O jag lyssnar alltid på det!
image45
Så ser han ut när han tuffar fram :)

Det va allt för den här gången!

/Stefan


Scandinavian Open 2007

Så va det dags att blogga lite om tävlingen då. Jag körde ju under söndagen så jag fick spendera hela lördagen åt att coacha mina Linköpings vänner :)

Problemet under veckan var att vikten var lite för hög. Men det löste sig på 2-3dagar. Vägde in på 81.3 med dräkt, så ett helt kilo tillgodo :) Hade kunnat käka lite mer mot vad jag gjorde, men men....

Vann mina 3 första matcher. Första på armlås från guard, andra på kimura från top, tredje på poäng 9-0 (tror jag).
Sen förlorade jag i semifinalen mot en stark norrman. Han var en passerings maskin o jag hade inte riktigt orken med mej. Sista två veckorna har jag inte kunnat träna som jag ville pga en revbens skada.

På det hela taget så är jag nöjd med tävlingen, jag kände med lugn o sansad innan matcherna och ända gången jag egentligen avvek från min gameplan var i semifinalen. Men fram tills det så är jag nöjd.

De andra killarna från budoklubben fixade varsitt silver (peepee) o brons (jonas). Tyvärr kunde inte brorsan gå hela vägen. Han förlorade sin första match. Vi måste jobba lite mer på grundläggande instinkter där, men det kommer. Man lär så länge man lever.

Vi avslutade helgen på Jensens biffhus :) så jäkla gött! Jag va helt proppmätt när jag gick därifrån! Lätt ett av mina favoritställen att käka på. Ska testa den som ligger i Sthlm oxå :P

image35
Provinvägning i Ljungby på vägen ner till Malmö...


image39
Tävlingsytan....

image36
Peepee får en välförtjänt medalj!

image40
Invägning = 81.3kg i strumporna :P

image41
En liten bronspeng iallafall......

image37
Christoffer Lee Klockare bjöd på lite sniglar efter tävlingen :P Det va ganska gött faktiskt!

image38
Fina tröjor grabbar....

På lördag blir det kalkon fest i lägenheten! Jonas står för kockeriet!

/Stefan


Alltid denna vikt!

Innan VM i USA så låg jag väldigt bra till i vikten. Tyckte jag själv iallafall. Vägde in ganska lätt på ett kilo under gränsen. Iofs så bubbelbada jag lite grann innan. Men ändå så var inte ansträngningen speciellt stor.

Nu inför scandinavian open så ligger vikten lite över vad jag tycker den borde göra.....Hmm.........Inte bra.

Morgonvikten idag va 84.3kg i sjukhuskläderna + nike airforce one. Således ganska lika i vikt med en jutsudräkt. Och därmed ligger jag 2 kilo över! Iofs så har jag inte några problem med att gå ned de där kilona. Kan jag tappa lite till under veckan o så basta o rulla lite på söndagen så ska det inte vara några problem.
Först och främst måste jag få fram en morgon vikt utan kläder alt en morgonvikt med dräkt på, och på samma våg. Mkt lättare att följa då.

Efter det så blir sedan målet att ligga 1-1,3kg över klassen. Då vet jag att jag fixar det utan att behöva ta allt för mkt av min energi. Vill ju fortfarande kunna prestera bra.

Kollade listan på anmälda i min klass igår. Inte helt oväntat så känner jag inte igen så många. Men jag känner faktiskt att det inte betyder så mkt. Kommer gå in o köra ifrån det gamet där jag är bäst ifrån!

Det skulle vara så jäkla roligt om jag lyckas ta en medalj. Känner liksom att jag vill ha det bekräftat på "papper" att jag är bra på marken. Söndagkväll vet vi!

/Stefan

Torsdag...

Vilodag idag oxå. Har bestämt mej för att det lilla revbenet ska få lite tid att läka ihop.

Sov ganska länge idag, brukar inte vilja göra det men idag kändes det skönt att få lite extra sömn.

Tränade gym med Srdjan igår ute på Campushallen. Visa lite hur jag kör o jag tror att det va uppskattat. Vi kommer iallafall att fortsätta köra 3ggr i veckan, varav en gång ett bryggpass.
Tyvärr blev det inte nått rep igår för att det va nån kurs som pågick i hallen. Men med lite planering så kommer vi nog at fixa det med.
Tanken är ju egentligen att vi ska köra gymmet på morgonen innan jobbet alt om man är ledig så kör vi tidig förmiddag.

Tiden är den största fienden när det gäller att kunna träna bra. Det är så himla viktigt att få in vila mellan passen. Så därför ska vi prova o se om det funkar att köra gym tidigt (gymmet öppnar 0630 :P). Det kommer att ge möjlighet till att träna även på kvällen. Sen om det bli teknikträning eller om det bli vanlig sparring träning läggs upp inför varje vecka.
Förhoppningsvis så hänger Sadik på oxå. Hoppas att han o jag kan styra upp nått i judo biten. Kanske kan vi låna nyckel av Lasse så att vi kan köra egna träningar nere i judolokalen under dagen eller så. För det som saknas för min del just nu (förutom flåset) är bra teknikträning, och köra judo med Sadik kommer utveckla det!
Teknikträningen i slag o spark kan jag köra med Srdjan, men jag ska inte trampa igång med den riktigt än. Jag ska vänta tills efter scandinavian open iallafall. Sen ska jag köra så att när vi åker till brasilien så har jag varit igång en stund iallafall.


Det som är så bra (eller KAN BLI så bra) i brasilien är att Marcelo har flyttat sin klubb till ett sportcentra där det finns en bra judoklubb. Så denna resa (15jan - 15feb) kommer det bli en hel del judo :)

Tidigare år så har min tanke varit att jag åker dit för att komma i form. I år så är planen att komma dit i form!
Helt enkelt för att jag ska orka med träningen.

Nu ska jag fortsätta min vilodag.

Jo just det....ett litet klipp för er som tycker ni är starka....gör om det här....
http://www.youtube.com/watch?v=ToXhlx0YRS8&mode=related&search=

/Stefan


Skönt att våga!

I somras när vi hade landslagsläger på Bosön så pratade vi om att man måste våga kliva utanför (trygghets)boxen. Så när chansen att få tävla i helgen dök upp så var det bara att hoppa på.
Hade iofs inte anmält mej eller så men det löste sig galant på plats.

Det va iofs inte någon kanonstor tävling. En del tävling i Swedish grapling league. Priset var överkomliga 50kr! Väldigt billig erfarenhet tänkte jag!

På plats så fick jag gå 5 matcher. Alla mötte alla.

Skönt o väldigt nyttigt att få känna på den där nervositets känslan, pirret som kommer i magen. Det har alltid varit en sak som jag behövt träna mkt på.
Jag gick igenom alla matcher utan att släppa nått. Jo jag blev halvt om halvt nertagen i sista matchen. Men jag drog ut han direkt på rakt armlås från guarden. Dessutom va min taktik i matchen att dra guard, då jag sett att han va grym på nertagningar....Så det va ju perfekt :)

Vann alla matcher på submission inom 2 minuter. Så på det hela tagen gick det väldigt bra. Motståndet va kanske inte världsklass, men det spelade inte så stor roll. Jag fick chansen att träna på tävlingskänslan under ganska bra former.

Tyvärr så slog jag upp mitt revben under dagen, så idag har jag jävligt ont..... Plus att jag fick en kille över knät igår på judon så jag har lite ont där med.
Med andra ord så blir det vila idag. Måst bli bra i revbenet, känns inte bra att träna med det. Gör förbannat ont!

/Stefan

Vilodag = LÅNGTRÅKIGT

Idag har jag varit ledig. Helt ledig. Inget jobb ingen träning.

Det blir lätt lite långtråkigt att inte göra nått på en hel dag. Särskilt när Carro har varit iväg på skolsaker hela dagen oxå.

Men så kom jag på nått att göra. Jag satte mej ner och la in alla mina träningspass i ett exellprogram. Nu kan jag lätt se hur mkt jag tränar varje vecka. Nice!

Imorgon så är det tydligen en submission wrestling tävling i Norrköping. Vanligtvis så vill jag gärna ha några dagar på mej att fundera på om jag vill vara med eller inte. Men nu känner jag att det är bra för mej att vara med. Klart jag ska vara med! Bara det att tävlingen kostar ynka 50kr gör det värt det! Det är billig erfarenhet!

Eftersom jag varit borta från tävlandet så länge är det viktigt att komma igång med det snabbt. Mina tankar om detta har varit att jag ska kombinera mitt sportju-jutsu tävlande med BJJ och judo, för att kunna få ut mer tävlingserfarenhet per säsong.

Idag så har jag även kört lite bil. BMW 120i, bmws nya lilla vagn. Väldigt trevlig måste jag säga. Och med M-paketet så ser det riktigt grym ut. O dom 5 ekrade 18tummarna gör helheten :) Vi får väl se om det står en sån parkerad i framtiden :P

Snackade nyss med Sara, vi har bestämt att vi ska boka våra biljetter till Brasilien på måndag. Hon sa att det känns så jäkla kul! Och jag håller med. Känslan av att äntligen ha bokat biljetterna är så skön, det är ju först då som man verkligen vet att man ska åka! Om jag blundar så kan jag se planet glida ner mot flygplatsen i Rio de Janeiro.
Jag kan se alla gröna kullar, den lite slitna landningsbanan. Jag kan se kön som ringlar in mot tullen, o hur tullmannen skriker "próximo" o så springer man fram till luckan :)
Jag kan även känna igen känslan av att sitta på planet o känna det ta fart mot Sverige igen.
Känslan av att vara klar med Brasilien för den här gången, men samtidigt att jag snart är tillbaka igen.
Kan inte få nog av det landet. Jag brukar viska till mej själv när planet lyfter "hejdå brasilien", låter lite töntigt men jag gör det. 
Iallafall.....

Ska bli kul att få visa upp Rio för de som inte varit där tidigare.

Nu ska jag sova. Sen hoppas jag att jag får vara med o tävla imorgon. Jag behöver det!

/Stefan


Så var man hemma igen!

I helgen var jag i sthlm o tränade hos nacka. Min tanke inför helgen var att jag skulle sparra BJJ, men väl där så blev det lite ändring.
Coach Ingholt skulle hålla i träningen på förmiddagen, så jag kände att det var dags att köra lite sportju-jutsu.
Bra val. Martin körde många bra övningar o kombinationer som jag ska ta med mej.
Hade tänkt att jag skulle vilat på lördag eftermiddag men jag blev övertalad av Lasse P.
O läxan av det blev att man ska lyssna på sin inre känsla. Jag hade bestämt mej för att vila och skulle ha gjort det då! Men ICKE.
Givetvis så skadade jag mej på träningen o avslutade dagen med en riktigt dålig känsla i kroppen.
Nästa gång blir det som jag hade tänkt från början!

Annars så var helgen en lyckad sådan. 3 pass och en del samtal med coachen ang satsning o träning.

På lördagkvällen så åkte jag, Robin och Jorup hem till Mackan. Vi käkade lite (jäkligt gott Mackan!) o snackade en hel del skit :P Riktigt skönt att få snacka av sig lite.

Idag så körde jag även första passet på Campushallen. Passade på att prova mitt "nya" pass, bryggpasset.
Inledde med lite repklättring o muscleups (försökte iallafall, sjukt tung övning). Tanken är att det ska vara ett lite kortare pass i anslutning till t.ex. greppträning. Jag håller på o funderar på hur jag ska kunna få till det i campushallen, men i värsta fall så kan man ju faktiskt ha skor på sig :P Men jag ska snacka lite med Sadik på träningen idag. Efter det så ska jag ta ett snack med Srdjan oxå.


Snart är det dags att dra sig ner mot judoträning. Ska bli kul att köra idag. Jag ska ta Martins råd o köra 6 försök på 4min (låter flummigt, men bra!).


I helgen ska jag vara hemma! Ska bli nice att slippa åka iväg nått.


/Stefan


RSS 2.0