Bosön i helgen

Då var det äntligen dags för landslagsläger på bosön. Måste säga att det verkligen känns proffsigt att lägret är belagt där.
Ska bli mkt roligt att komma dit o träna. Coach Martin kommer och hämtar mej o Johan imorgon kl 09.30.

Innan det så är planen att jag ska ha kört en timmas submission sparring nere på kampsportscentret. Så det är alldeles snart dags att hoppa ner i sängen.

Jag hade ju lite problem med att jag hade en läkartid som krockade med första dagen på lägret. Det är nu löst.
Pratade med Margareta på idrottskliniken, och fick då beskedet att MR undersökningen såg bra ut. Dock visade bliderna att det va svullet, samt att det va en bursa som var ihopklämd.
Men då jag inte har ont så kommer vi inte att tappa knät på vätska. Utan lite blodprover ska tas för att se om det kan vara något intressant att se där. Känns skönt att få så bra hjälp från Jan o Margareta på Idrottskliniken.
Synd att de ska slå igen verksamheten efter jul. Vart ska jag vända mej då!?

Denna veckan så har jag börjat maxstyrketräningen. Jag var lite skeptisk inför den. Mest för att jag är rädd för att det ska vara för tufft för skadan. Men jag måste säga att det gått väldigt bra. Över förväntan.
Och med det resultatet så måste jag verkligen ha i bakhuvudet att inte pressa gränsen för vad jag tål.
Uppe på bosön så ska jag träffa Peter Svensson, vi ska bland annat gå igenom mitt träningsprogram. Eventuellt så vill han kanske göra  några ändringar. I så fall så skulle det vara att byta till några lättare övningar.

Under helgen så kommer jag att testa på hur det funkar att sparras 100% i judo delen. Jag vet redan att jag pallar att köra ordentligt på marken. Så jag hoppas på att det funkar.
Jag kommer att följa ett eget schema under helgen för att jag ska få ut så mkt som möjligt.

Nu ska jag ner i tvättstugan o fixa det sista. Efter det är det bara packa o gå o nanna :)

/Stefan

Det går bra nu....

Som den gamla petter dängan.....Men det gör det verkligen!

Iofs så har denna veckan varit lite annorlunda mot vad en vanlig vecka brukar vara. Detta i och med att Midsommar.

Denna veckan har jag kört 2 morgonträningar. O då menar jag morgon! kl 06.00 börjar sparringpasset. Perfekt för mej som börjar jobba kl 8.

Båda passen har varit mkt bra för mej, jag kommer att fortsätta att jobba med dessa pass. Framförallt som en förberedelse inför Mundial.

I tisdags var jag i Sthlm för att göra ytterligare en röntgen undersökning. Denna gång en MR (höger knä). Svar kommer jag att få den 28juni.

Igår (onsdag) så var det test dags med Fredrik. Och det va lite roliga resultat som kom fram av testerna.
Vi jämförde testerna mot en av mina bästa gånger (German Open -05). Innan den tävlingen så utvecklade jag ca 1750Watt i medel på knäböj (20,40,60kg).
Igår så gjorde jag ca 1970Watt med samma belastningar!!!! Det va mycket oväntat. Men väldigt skönt, då jag inte alls har haft fokus på underkroppen den senaste tiden.

Överkroppen ligger dock inom normerna för vad den ska göra just nu.

Så jag måste säga att jag är nöjd med hur jag ligger till just nu. Det ser väldigt bra ut inför fortsättningen.

Dessutom så har jag kommit upp i ca 5-8 pass per vecka nu. I och med detta så blir det väldigt viktigt att lyssna på kroppen o ta den där extra vilodagen om jag känner att det behövs. Hittills så har det fungerat bra.

De senaste månaderna så har jag jobbat ganska intensivt med just greppningen. De börjar betala sig nu. Träningarna flyter på väldigt fint och jag känner att teknikerna sitter bättre o bättre. Idag så provade vi tom fortsättningsteknikerna. Det hade jag inte planerat på nån vecka, men det kändes mkt bra.

Det ända som inte riktigt är igång än är slag o spark teknikerna. Men där måste jag verkligen smyga igång. Just utfallsmomentet när man slår o sparkar ta otroligt mkt på skadan. Så där går jag långsamt fram.

Lägger in nån bild på Coach Wandus samt en bild på min alldeles nya blåtira.

Jag lyckas alltid att få en blåtira när det är dags att träffa släkten. Denna gång så var det inte Srdjan som ordnade den. Utan hatten av till Sparris (Peter Rönnqvist). Tack ska du ha, det är nog en av dom coolaste jag haft :)

image2image3
/Stefan

Då va det verkligen dags!

Nu kommer det faktiskt en bild ! jo jag lovar!

men lite senare.

Idag kände jag att jag va tvungen att ta en vilodag. Så jag skjuter på syraträningen tills imorgon o strycker morgondagens cykelpass (tröskelträning).
Kollade över tränings schemat och såg att jag faktiskt är uppe på 6-7 pass i veckan nu. Än så länge fungerar det bra. Men jag hade lite känningar i den gamla skadan o valde att vila idag.

I Tisdags så va det tidig morgon. Klockan ringde 05.30 för en liten minifrukost. 06.00 så började träningspasset nere på kampsportscentret.
Det va jag, sparris o två killar till. Kändes mkt bra för att vara det första markpasset som jag verkligen körde på. Kommer att köra en gång i veckan där nu är tanken. Ett bra sätt att få in ett pass väldigt tidigt.
Förövrigt så är motståndet bra. Utvecklingen kommer att gå framåt. Sparris är en slingrig jävel ;)

Nästa vecka så är det dags för tester med Wandus Idrott o hälsa. Efter det så kommer jag att få ett nytt schema som vi kommer köra efter i ca 3 veckor.
Bara så att ni vet så är biljetterna bokade o det KOMMER att bli av! FAN VA GÖTT!

Nästa vecka så blir det även en blixtvisit till Stockholm. Jag ska göra en MR på tisdagen uppe på OS kliniken/sabbatsberg.
Dock så verkar det som att det kan bli lite problem med landslagslägret. Just nu så har jag tid till Dr Ekstrand 14.30. Och samlingen på Bosön ska va 14.00. Så det kommer ju inte att gå.
Ska se om jag kan boka om det imorgon.

Just det ja....Bilden.....
image1
Jag o Caroline på Villa Godthem 5/6

/Stefan

Shit! Det va coolt!

Mmm det va det faktiskt!

Jag va i Sthlm häromdagen. Skulle upp på ett studentfirande. Mkt trevligt, god mat, gott sällskap! Roligt helt enkelt!


Senare på kvällen va det invigning av Villa Godthems veranda ( www.villagodthem.se ) o jag o tjejen  va bjudna dit då det är två av hennes kusiner som tagit över driften av restaurangen.
Först så måste jag säga att jag va lite, vad kan man säga......upprymd är nog ordet.

Har ju inte varit på nån "kändis fest" o man vill ju inte bli känd som bonden från östergötland :P

Klädseln för kvällen va vitt o jag har ju typ inte nått vitt förutom skjortor o t-shirtar. Så jag fick köpa ett par byxor, som jag säkert inte kommer använda igen!


Väl där så är det ganska mkt folk! ca 500 enl dörrkillen (eller grindkillen i det här fallet). Än så länge framstår jag som en cool kille med blåtira.......


Kommer in på verandan, o kryssar genom folket. Tränger mej förbi en kille, tittar upp o ser att det är Zlatan! Helvete! tänkte jag! O från o med nu är jag bonden Stefan!

Sen kommer en fotograf fram o vill ta en bild, när han sedan frågar om mitt namn o jag säger Stefan Johansson. Så tittar han underligt på mej o frågar  "Johansson ???". Mmm muttrar jag o funderar på om jag ska bryta nacken av han o ta en bild på honom........

Hur som helst så va det kul! Dock kan jag konstatera att det finns alldeles för mkt ungt folk med alldeles för mkt pengar! Saker o ting förlorar sitt värde för dom!
Men jag är den första att säga att jag gärna skulle ha mkt pengar :P

Nu kommer lite träningsuppdatering!

Jag har fått tid för magnetröntgen. Den 28/6 kl 11.
Det är samma helg som landslagslägret, så det va skönt att få en tid i samband med det. Inte roligt att sitta o åka upp o ner till Sthlm bara för en undersökning. Men nu blir det ju två flugor på smällen så att säga.

Träningen rullar på riktigt bra just nu. Börjar komma igång med konditionen oxå. Skönt att få lite flås igen, men det ska jobbas mer på det under hösten så att jag kommer ha en grym fysik till våren.

Idag blir det ju-jutsu vid kl 19.

Men innan det så blir det LHC kl 16.30.  Hoppas på svar från Herr Hemlin idag :)

/Stefan


Stockholm

ja......imorgon så är det dags för sthlm. Jag funderade länge på hur jag skulle göra med träningen den här veckan. Och jag har kommit fram till att det blir vilodag imorgon o så går vi på det igen på onsdag.

I sthlm så är det studentfirande o senare på kvällen så är det invigning av verandan på Villa Godthem. Så det kommer att bli en bra dag.

Idag så har jag varit hos Jan Ekstrand o fått svar ang röntgen jag gjorde på mitt högra knä. O allt va ok på skelettröntgen. Så nu är det en magnetröntgen som är på programmet. Jag kommer att få en tid inom en månad, vilket är ganska snabbt iallafall :P kanske inte lika fort som "vissa" golfare. Men det duger gott åt mej :)


Förra veckan va jag förresten o tränade Bofors IK. Vi körde lite brottningsövningar, problemet va bara att vi körde i en vanlig gympasal. Det innebär hårt golv! HÅRT! Men det gick ganska bra......
Det va en del sköna killar med i laget faktiskt! Bland annat gamla LHCaren Johan Bulow (tyskt y ska det va).
Sen va det en kille på 22år som i september åker över till Ottawa för att spela i NHL. Det är coolt!

Snart kommer det nog bli klart med LHC ang nån form av ersättning. Det ligger hos Hemlin.

För övrigt så vill jag tacka Srdjan för blåtiran! Det passar bra till invigningen av restaurangen imorgon. NOT!

/Stefan

RSS 2.0