Det är ingen fara...

Så ringde plötsligt Mackan o säger att han o Linda åker förbi Lkpg runt 15 hugget! Kanon! Kan det bli bättre!?

Så nu sitter jag hemma o väntar på att dom ska trilla in på gatan så är vi snart på G till Varberg! O framme tidigare än planerat :D


Så nu blir det bloggstopp ett par dagar o så blir det en liten genomgång av lägret på söndag kanske måndag.

Ska bli kul att se om det va nått att ha!

Fred!  (Låter coolare med peace......)

/Stefan

Paniken sprider sig!

Jaha!

Då har brorsan fått för sig att låna päronens bil. O helt plötsligt så står jag här utan bil o kan inte ta mej till Varberg! FAN!

Nu har jag ringt Emil, Sara, Ville..... Så nu vet jag inte fler jag kan ringa till.....

Kommer jag iväg eller inte :P

Fortsättning följer.............................

Vilodag

Ingen direkt kanondag idag. Hade det varit dåligt väder hade det varit en skitdag! Men som tur är så skiner solen :)

Satte klockan på 05.30 imorse så jag kunde gå upp o "känna" lite på hur ryggen mådde. Tyvärr va den fortfarande ganska stel sedan judoträningen igår. Lite moloken (stavning?) gick jag o la mej i en timma till.
När jag borstade tänderna tänkte jag att det är lika bra att ta en vilodag idag. Vad är EN dag på en idrottskarriär ekade i mitt huvud :P Bra liten ramsa det där även om det inte riktigt stämmer. För tar man många dagar så blir det ju snabbt väldigt mkt tid....

Ähh vi lämnar det innan jag kommer in för djupt på det!

Jag ska vila idag i alla fall.

Och som vanligt när jag blir tvungen att ta en vilodag med kort varsel så blir jag sådär fundersam, nästan lite ångestkänslor att jag missar en träning.
Hur som helst så ligger jag bra till i min planering. Och vad gäller maxstyrkan så får jag helt enkelt kasta om lite övningar, så att jag klarar av att genomföra träningen med bra resultat.
De 2 första passen på perioden har börjat väldigt bra, trots att jag inte haft någon passare. Vilket i sin del har gjort att jag inte velat lassa på ofantliga mängder vikt ;) Men 3 siffrigt på både bänk o "givetvis" knäböj..... Riktigt roligt att köra tungt igen! Dock så är inte Campushallen så skön att träna maxstyrka i. Känner liksom inte att jag hittar den där känslan jag hade när jag körde på Feelgood.

Varberg nu i helgen. Jag o Cockmaster har ju tvekat en aning om vi ska åka. För min egen del så känner jag att jag vill åka. Jag behöver verkligen få mer kampsportsträning, känner verkligen av att jag tappat timmar på mattan.
Förhoppningsvis så kan en helg i Varberg bota det :)

Nu kommer jag inte på mer att skriva! Förutom att jag hoppas Sara skriver en blogg snart :)
Och så måste jag passa på att försvara mej. Jag måste använda ett bälte just NU, i vanliga fall behöver jag inte det :)

Puss på er alla!

/Stefan


Ont det gör ont....

Sista tiden har jag haft lite otur känns det som. Inte roligt alls!

När jag började löpträna för ca nån månad sedan så fick jag lite tröttvärk i ryggen. Ända längst ner i ryggslutet.
Och nu när jag går in i maxstyrkefasen på gymmet så känner jag av det när jag knäböjer o frivänder. Inte skönt alls.
Det går dock att hålla det ganska mkt i schack med ett midjebälte, men det stör mej att jag inte kan lassa på med vikter som jag är van vid. Ben brukar ju annars vara lite trademark för mej.

Det löjliga är att det gör liksom inte ont. Det är mer som tröttvärk, som att musklerna runt omkring är trötta o att det är det som värker när jag t.ex. kör knäböj. Klart, vissa kanske kallar det för "ont".

Hursom haver är det väldigt störande och jag vill bli av med det. Jag försöker vila så mkt jag kan samtidigt som jag försöker träna smart och få så många timmar mellan passen som möjligt.

Ikväll blir det judo.

Efter det så är det direkt hem till Daggens nya lya för att AVNJUTA affliction galan. Ska bli riktigt kul att se den galan.

Sen är det hem till sängen o troligtvis så blir det ett löppass innan jobbet imorgon. Eftersom det ska vara fint väder nu under veckan så känns det perfekt att utnyttja det på mornarna oxå!
Vad jag ska träna på kvällen har jag ingen aning om...... BJJ kanske?? Nån???

Behöver få in mkt mer kampsport i veckorna!

Varberg närmar sig!

/Stefan

Heltid.

Jaha. Då var man uppe o arbetar heltid. Ska göra så i typ 4 veckor nu. Iofs inte allt för jobbigt men det är svårt att få ihop träningen som jag vill under veckorna.
Under sommaren så haltar iofs träningen en del, i alla fall kampsportsträningen. Många åker bort (hem) eller har sommarjobb. Detta gör att det är svårt att få in många timmars kampsportsträning under veckorna.
Å andra sidan finns det annat att träna. Just nu i bristen på kampsport så lägger jag mkt fokus på konditionen och med start denna vecka har jag börjat köra maxstyrka i gymmet. Och det känns roligt! Men min lilla rygg verkar ta lite stryk av tuuunga knäböj, men jag kämpar på o tränar smart istället för att skita i smärtan :P Vet hur det kan gå då....
Så med hjälp av bälte o lite annan fotstans så funkar det kanon!

Idag är jag dock lite kluven om jag ska ut o löpträna eller vila. Ryggen känns lite trött o av löpningen blir den något mer sliten. Men vi får se hur det känns framåt eftermiddagen. Men det är otroligt skönt att jag kommit över den första tröskeln vad gäller löpning, det är faktiskt ganska kul när jag väl kommit ut. Tidigare fanns det inte i mej att löpa, nu har det blivit en naturlig del av träningen. O resultaten har redan visat sig.

Denna vecka ska jag gå ner till lite kortare pass, men istället trappa upp intensiteten en bit. Kommer troligtvis bli 8 minuters intervaller. För att sedan stegra neråt. I ett senare skede kommer jag gå över till en fysbana.
Men det är först om några veckor.

Jag vill vara ordentligt förberedd om jag nu åker iväg "nånstans".

Nu i helgen så är det ju läger i Varberg. Men eftersom jag jobbar tills fredagkvällen så kommer vi inte iväg förrens runt 16 då. Men jag o Cockmaster undersöker möjligheterna att komma iväg. Brukar alltid vara ett bra läger :) Dessutom kommer ju en herrans massa danskar att sparras med :)
Vi får se om vi kommer iväg.


Helgen efter så är det ju lägeri Sthlm oxå, så skulle vi inte komma iväg så kan vi ju alltid åka dit en sväng.
Men i varberg är det gratis, o det väger ju ganska tungt.

Nu är det lunch.

/Stefan

Härligt med Judo

Det har gått ca 4-5 veckor sedan jag gjorde illa foten på träningen. Jag fastnade ju lite illa med foten under mig själv i en svepsituation. Tyvärr visade det sig inte vara en "vanlig" stukning, utan det verkar som att det blev lite värre.
Foten är inte helt 100 än, men jag skulle väl säga iallafall 85-90%.

Igår så var det dags att känna lite på judon igen. Planen var att inte köra för mkt sparring utan köra LAGOM mycket.

Planen gick väldigt bra! Härligt STEFAN! Inte alltid lätt att hålla sig inom ramarna.

Det var en hel del newaza sparring, vilket vara bra. Det kan jag köra ganska hårt. Vi avslutade med lite stående sparring. Jag tog det som sagt lite försiktigt och nöjde mej med några få byten medans det kändes bra.

Väldigt roligt att Sparris hittade ner till judon igår :) Han hade med sig sina små krigare som skrattade runt på mattan! KUL :)

Idag fick jag för mej att åka till ett ställe som heter köttgrossisten. Har länge letat efter ett ställe som man kan handla kött billigt. Hade fått höra av en kollega på jobbet att detta kunde vara ett sådant ställe.
Det jag var ute efter var nötfärs o fläskfilé + oxfilé. Kommer dit.
Finns allt möjligt! Allt från fårhjärnor till kycklinghjärtan (som ju alla som varit i brasilien vet är bra mot allt möjligt, botar säkert cancer oxå). MEN! 48kr/kg för nötfärs o då var den från irland...... Hmm tänkte jag....
Så jag frågade om det var så att jag köpte typ 40kg nötfärs, kunde man möjligtvis få ett bättre pris då?
- Jag ska fråga min bror, sa kassörskan.
- Tyvärr grabben det är samma priser för alla. 48kr/kg är billigt! Maxi tar 65kg/kg!

No way josé tänkte jag.

Anledningen att jag skriver detta är att jag ska ut till Maxi o handla nu! Och när jag kommer hem så ska jag skriva vad det kostar på Maxi! Så nu ska vi snart få se, 65kr/kg? Jag tror inte det........ Men snart vet vi....

/Stefan


Planer för sommaren.

Mitt i sommaren så är det kanske dags att dra upp lite riktlinjer för sommaren :P


Det är ju en del läger som ska besökas. Bland annat är det ju sportju-jutsulägret i Varberg.

Personligen hoppas jag att det blir en riktig hit! Jag gillar inte att det har blivit en splittring o framför allt vill jag inte att det ska va i Sthlm. Varberg är mer sommar! Men men.... Varberg blir det iallafall.


Denna vecka ska jag bestämma mej för hur det blir med "grejen". Detta för att jag måste ha tid att fixa med en massa saker runt om, främst pengafrågan.

Det roliga är att de jag har pratat med har istort sett alla varit väldigt positiva till det. Känns väldigt bra att ha ER i ryggen, för det kommer bli mentalt tufft att åka iväg på en sånhär resa. Min förhoppning om jag åker är att nån vill komma o hälsa på, o helst min fina Caroline :)

Träningsmässigt så kör jag lättare gym denna vecka o nästa vecka. Senaste 2-3 veckorna har jag kört lugnt o förberedande, så snart är det dags att dra igång med tyngre vikter.
Konditionsmässigt så har jag löpt ca 2-3 timmar per vecka i lugnt tempo, runt 140-155 i puls. Så nu är det dags att dra upp tempot där också. Måste kolla upp lite vilka intervaller som gäller.

Ska bli roligt att få dra upp tempot en "aning". Finns inget som är skönare än att ha riktigt grym kondition!

Än sålänge har jag kört 6pass denna vecka + ett lite lugnare teknikpass = så 7 pass. Detta betyder att idag är det vilodag!
Ska bli väldigt skönt, så ikväll ska jag bara va hemma o kolla på film o mysa.
Sen blir det ett löppass på lördagen o styrka o SJJ på söndag, så då landar vi på 10 pass med en vilodag. Det är ganska lagom just nu.
Jag ska trappa upp det med 1-2 pass över en 2 veckors period så jag ligger på ca 10-12 pass i veckan. Detta för att vara ordentligt förberedd inför den (ev) stundande resan.

Vikten går verkligen åt rätt håll, 81.6kg i onsdags morse.

Känner mig i ganska ok form, o ser fram emot att börja trycka på med lite hårdare fys nu!

/Stefan


3 pass om dagen.....

Tänkt om man kunde ha det som jag haft det idag. Asså varje dag.

Gick upp vid 08.40, käkade frukost. Sen åkte jag till gymmet vid 10.30. Lunch 12.00. Lite lunchlur :P  och sen teknikträning vid  kl 15 med Srdjan. Hem igen. Mellanmål..... O sen jutsuträning vid 20.00.

Kanon! Tack Srdjan för en bra träningsdag! O tack järngänget för ett kanonpass på kvällen trots lite trötta ben i början.

Veckan har minst sagt börjat bra. Trots lite ryggvärk under helgen så har det gått fint. Men jag va tvungen att norpa lite voltaren för nån natt sen. Har haft lite svårt att sova nu när ryggen inte varit så tipptopp.

Under helgen som var så fick jag ett telefonsamtal under natten :) Det va min egna fyllekaja Sara som var på tråden.....
Även fast jag sov när du ringde vännen så var det verkligen värt att få prata med dej. Du kan ringa nääääär du vill!

Nu ska jag sova....

Imorgon är jag ledig, o förhoppningsvis så kan jag få lite sista ledtrådar ang resan oxå.

Mer om det......

/Stefan


Landslagsläger...

Kollade min statistik för de senaste dagarna. Såg att det va väldigt många som kollade in min blogg just igår..... Hmmm, kan det vara så att vissa i landslagsgruppen är nyfikna på vad jag ska skriva... Sara? ;)

Jag har iallafall kollat Lindas o Saras blogg innan nu för att se vart nivån ligger....

Lägret började på torsdagen med fystester. Jag körde 21 chins, 28 dips, 11 benlyft. Brutalbänk o coopertest gjorde jag inte för foten.

Så det kändes väl lite sisådär, mest för att jag inte genomfört en ordentlig testprofil på ett tag. O framför allt för att jag känner att jag ligger bra till i konditionen. Givetvis så har jag ju de senaste 3 veckorna inte kunnat jobba allt för mkt med den pga foten, men ändå känns det bra faktiskt. Jag ska gå på löpningen denna vecka igen.


Fredagen började med föreläsning om självförtroende. Skön start på dagen, med en liten tankeställare för mej. Nallade med mej lite blanka tester så jag kan göra samma enkät om några månader igen.

Efter lunch (som va väldigt god) så var det dags för ju-jutsu. Inför passet kände jag att jag ville veta vad vi skulle köra för att kunna bestämma om jag skulle va med eller inte pga foten.
Det var tydligen inte så uppskattat hos ledningen, o jag fick en liten avhyvling ang att jag hade dålig attityd och ibland så är kroppen inte 100 utan det är bara att köra på. Kort o gott så ryckte jag upp mej o körde 2 pass på fredagen o 4 på lördagen, men var va den positiva kritiken då??

Lördagen som sagt. Kanon träningar med Pernilla. Vilken skön attityd asså! Framför allt gillade jag insidasvepet. Men det var många bra saker som jag kommer träna mer på. Tror att jag kanske ska åka upp till SPIF o träna om det inte blir nån resa i höst.
Måste faktiskt säga tack till Sara, som kämpade på med mej som kastkluns under alla passen. Hoppas du fick ut nått av att träna med mej. För min del så funka det väldigt bra, kanon nivå!

Söndagen fega jag i vilket fall då foten blivit lite svullen o nästan lite trött. Så det fick bli gymmet istället. För att sedan avsluta med lite coreövningar med Lena.

På det hela taget ett väldigt bra läger. För egen del trodde jag inte att jag skulle köra speciellt mkt. Nu fick jag istället ett par bra pass i kroppen.
Att ha landslagslägren på Bosön är verkligen kanon! Maten är ju såååå himla bra, o det känns som att man äter hela tiden. Jag tror inte jag var hungrig någon gång under hela lägret :P

Fanns lite kändisar på plats under helgen. Stefan Schwartz, Jesper Blomqvist, Tommy Söderberg o Stefan Lundh. Sen så va även Daniel Breitholtz (stavning?) han som sitter i idoljuryn där. Såg att han kikade in på vår sparringträning.

O så en liten anekdot från våran lilla hemfärd.
Under hemfärden så körde jag o Johan (o Virre o Daggen) om Patrik Fondin på motorvägen. Vi kom genast på att vi skulle spela honom ett litet spratt. Så vi svängde av vägen för att komma tillbaka på samma motorväg fast bakom honom. Nu undrar ni varför vi inte bara släppte förbi honom. Men då kunde han ju ha sett oss!!!! Just det!
Hur som helst så missade vi första avfarten o tappade bort honom. Jag jagade o jagade o snittade säkert runt 140, men vi kom inte ifatt....
Planen var att Johan skulle moona honom, så Johan satt med byxorna nere i Good too go mode! Men eftersom vi inte kom ifatt så satt han så hela vägen hem :P
Fort gick det hem iallafall :)

/Stefan


RSS 2.0