Det är så skönt

Det är så skönt när träningen går bra! Svårt att förklara men allt blir så mkt bättre när den gör det.

Efter mer än 13 månader som skadad så kan jag äntligen börja gå på lite hårdare i träningen. Jag är inte riktigt 100% än men jag är närmare nu än jag varit på mkt länge.

Jag har sagt den senaste tiden att jag ser fram mot att bli 100% igen. Och att jag då ska vara mer tacksam över att va hel, o inte gnälla över att vara skadad.

Igår va det ju-jutsu träning. Och det va Jonas som höll träningen. Vi körde väldigt mkt stående sparring. Och som det ser ut nu så är det just DET jag behöver.

Syraträningen är på sin slutfas. 3veckor kvar, sen ska jag byta till en kort period med maxstyrka.
Tidigare i veckan så fick jag även mitt konditions program. Det kommer att vara 2-3 gånger i veckan.

Imorgon så ska jag hjälpa Wandus på malmen med fysprofilen, det ska bli kul!

/Stefan

jag gråter

Det är inte ofta jag gråter eller känner en känsla av total beundran......

Men jag fick denna länk av en kompis

http://www.youtube.com/watch?v=8gm7XwtIJdM

Det finns människor som verkligen gör allt för sina barn! Det är underbart!


1 timma!

Så långt tar det att köra mitt grundflås pass. O med en puls på 150slag/min så är det inte allt för jobbigt.

Men en sak är säker! Det är inte så himla roligt. Tyvärr så är det ett nödvändigt ont och måste göras.
Samtidigt så ger det tid att fokusera på det verkliga målet! Att ta mej tillbaka till toppen! Det är vad jag vill.
Jag saknar att vinna matcher, jag saknar att vinna tävlingar, jag saknar att kunna träna fullt ut, sparras......

Men nu är jag nära! Jag känner det!

Så  nu är det viktigt att inte gå för hårt på, det är av största vikt att jag inte kliver över gränsen nu!

Jag har via Peter Svensson (sjg på Bosön) fått ett nummer till en sjukgymnast i Lkpg som jag ska ringa till idag för att bestämma tid för träff. Förhoppningsvis så är hon vad jag letar efter. Jag vill INTE ha någon sjukgymnast som inte känner sig bekväm med att arbeta med idrotts skador. Det funkar inte! Jag har inte råd att arbeta med folk som inte är proffs på det dom gör!

Så om det inte funkar med denna sjukgymnast så kommer jag föreslå att jag får träffa Peter på bosön en gång i månaden. Det kommer att kosta lite mer, men det kommer att vara bättre än att gå till någon här i lkpg som jag inte känner att jag har förtroende för. Mer om detta senare.

I Fredags va jag på röntgen i Motala. Hur smidigt som helst. Kom dit vid kl 10.45 åkte hem kl 11.15. Så nu är det bara att vänta tills den 4 Juni. Då har jag tid hos Dr Jan Ekstrand för genomgång av röntgen bilderna.
Förhoppningsvis så är det inte några större grejor. Mer om det senare.

Nu i veckan så kommer jag att få hem cykeln som jag ska få låna av Wandus Idrott. Ska bli kul att få testa den o se vart den tar mej :P

/Stefan

Det suger.....

Det suger verkligen att inte ha bra kondition!

Enda sedan jag blev skadad så har jag i princip inte kört nån konditionsträning alls! Desto mer gymträning.

Men nu ska det bli ändring på det. Pratade med Fyscoach Wandus igår kväll ang problemet. Och vi kom fram till att kicka igång det denna vecka.
Starten gick igår, körde 1timma medelträning på cykel nere på gymmet. Kändes bra faktiskt, lite ont i arslet bara.

Nu i helgen så ska jag även få låna en särskild cykel av Wandus som jag ska ha nere i källaren så att jag kan köra mina syratröskelpass där. Kommer lite mer bilder senare på den.

I övrigt så är nästan alla specifiktränings pass klara. Ska gå igenom dom en sista gång bara.
Ska till Motala på röntgen undersökning nu på fredag kl 9. Mitt högra knä som ska undersökas. Ev så kan det va så att det är nån broskbit i knät som ligger löst. Det hoppas vi inte på! Utan att det är bara att tappa knät på vätska o köra på igen!

Mer om det nästa gång!
/Stefan

Gamla minnen! Vasahallen 2001, vi va på toppen då!

Igår fick jag ett mail från en kille som kör i tävlingsgruppen. Han hade tydligen hittat en hemsida med lite gamla
ju-jutsu klipp. Såg på länken att det va 2001. Funderade lite på hur jag låg till då, o kom utan större problem på att jag o Kristofer va mitt uppe i vår DUO karriär då. Det visade sig senare det året att det oxå va vårat sista.....tyvärr....

Iallafall.

Jag kunde inte öppna klippet hemma igår, men idag på jobbet fick jag fram det. Hade på känn att det va ett speciellt tillfälle från vasahallen när jag o Kristofer ställde upp i en uppvisnings tävling innan SM i Gävle det året.
Kan fortfarande känna hur jävla taggad jag va vi klev in på mattan o skulle visa vad vi gick för!

När jag hade fått ner klippet till datorn såg jag att det va just den uppvivningstävlingen det va!
Jag kan inte säga hur glad jag blev att det va just det :)
jag har nästan inga filmer eller videoklipp kvar från den tiden. Men nu har jag ETT!

Måste ändå säga att det är med blandade känslor som jag tittar på klippet. Känner lite bitterhet mot att vi sluta när vi va som bäst! Hade vi fortsatt hade vi ju fått åka till VM i uruguay året där på, vi kunde kanske ha avslutat där?!
Vi fick ju aldrig ta en stor mästerskaps medalj, trots att vi va det bästa DUO paret som Sverige haft sen Kåre o Morgan och inte att förglömma Kenneth o Kjell.....Men det va nått annat med oss.....Vi hade liksom framtiden för oss.....
Ett mästerskap blev det iallafall. EM i Genua, Italien. Och vi åkte ut i match om bronsmatch.

Samtidigt så är jag så himla stolt över hur bra vi va! Jag insåg det inte då men jag gör det nu! Vi va GRYMMA!
Vi hade gått hur långt som helst!

Av alla de som tog medalj i vår klass på EM hade vi vunnit över 3 av 4! Det är inte dåligt! Tävlingen innan vann vi mot tyskland som nästa EM vann.......

Även om det är ett avslutat kapitel så kan jag inte låta bli att känna att jag inte riktigt fick sätta punkt för det! Hade vi tagit en mästerskapsmedalj så hade det varit annat. Men det gjorde vi ju inte.

Surt att sitta o älta, så jag ska sluta med det! Istället ska jag ta till vara på den känslan av stolthet, den känslan av
att vi va bäst då! Den ska jag känna varje gång jag ser det där filmklippet!

Tack Kristofer för de åren vi tävlade ihop! Det va jobbiga, hårda, mkt resande, o tjatande år! Men de va år som jag ALDRIG vill vara utan! De va år som jag alltid kommer att bära med mej! Vem vet vart vi hade kommit om vi fortsatt!

I mitt huvud ser jag mej själv sitta om 20år o hitta gamla filmklipp från när jag tävlade i fighting. Jag vet att jag kommer att vara lika stolt över mina insatser där som jag är över DUO tiden!

Utan idrotten vet jag inte vad mitt liv hade haft för mening! Skulle inte byta det mot NÅTT!

/Stefan

Frisk, äntligen!

Äntligen så har jag blivit frisk! Så nu är det bara att köra på igen!


I tisdags va första gången som jag körde ju-jutsu. Kändes skönt att vara tillbaka på träningen och framför allt alla polarna! Tryggheten i att det är en bra grupp gör att det är roligt att träna!

 Jag va lite orolig att jag gick på det lite för hårt. Men dagen efter så kändes det faktiskt ganska bra. Tog en extra vilodag bara för att vara på den säkra sidan. Så nu är det bra.

Ska ner o köra syraträningen om ca 5-10min. Förhoppningsvis så är det inte så mkt folk på gymmet. Så jävla jobbigt att behöva boka upp alla maskiner när man kör den här cirkelträningen.

Ska bli skönt att få träningen klar tidigt idag. Ska nog sätta mej ner o kolla på ALI ikväll. Har haft den filmen i säkert 2år utan att sett den.

Ska försöka ta lite bilder o lägga upp här. Se om jag fixar det......

Förövrigt så är det EM-läger i Sthlm nu i helgen, känns konstigt att man inte får va med. Men målet är ju att va med på nästa!

Äntligen så är jag på rätt väg. Snart är jag tillbaka!

O en sak till!

Helvete va Lovisa snor massa saker från mej! först länken o sen dikten :P

/Stefan


Fan jag vill ju träna!

Söndag idag! Ska börja jobba kl 16 nere på jourcentralen, passet håller på tills kl 22.

Hade tänkt att jag skulle träna lite innan jag börjar jobba, men så vakna jag imorse o hade gryyyymt ont i nacken!
Trodde att det skulle gå över men det verkar det inte göra.....Så nu har jag bestämt att om det inte gått över tills kl 12.30 så blir det inte nån träning! Och just nu så är klockan snart 12, så det verkar inte som om det kommer att bli nått av det.

Känns alltid tråkigt att bli tvungen att ställa in en träning som man har planerat att hinna med. Framför allt när men jobbar kväll. Det känns som att man bara kastar bort tiden innan jobbet börjar. Det hade ju varit perfekt att fått träningen gjord nu på förmiddagen för att senare jobba på kvällen.

Men även jag förstår att ibland (IBLAND) så måste man ställa in träningar. Även om det känns skit! O det gör det idag!

Sist jag hade ont i nacken va när jag skulle åka hem från brasilien för nått år sen o tränade ett sista pass som slutade med att jag landade på nacken. Det gjorde senare att jag inte kunde sova nått på hela resan hem o hade problem med nacken i nästan ett och ett halvt år! Så jag är ganska sugen på att bli av med den här värken kan jag säga :P

Min plan är att gå till kiropraktorn imorgon om det inte blivit bättre! Kan ju va så att det blir bättre under dagen....Hoppas bara inte att det sätter sig ordentligt o att jag inte kan få bort värken! Hoppas Hoppas!

Så istället för att träna så får det väl bli till att städa här hemma o kanske åka o handla :( fan! jag vill ju träna!!!

/Stefan

SM avgjort!

Nu i helgen va jag o den levande legenden Micke Smith på plats i Värnamo för att kolla in SM 2007!

Det va ganska dåligt deltagarantal på tävlingen o i vissa klasser så blev det bara final eller bäst av 3 fighter.
Dock så va det en del riktigt fina matcher som verkligen va kul att se :)

Som jag sa i tidigare blogg så va det verkligen inga problem för Johan Ingholt att ta Guld! Han vann över Daniel Planhage med 10-4 (tror jag). Det kanske låter som en jämn match, men Johan vinner väldigt många matcher med väldigt liten marginal. Han gjorde det bra även om det inte var så himla tufft.

En annan hjälte va Jan Olsson som gick till final i -69kg klassen efter mkt fina o framförallt underhållande matcher. Efter en trevande start så bjöd Janne verkligen på ett fint teknikregister o fighterhjärta! Personligen så tyckte jag att DU Janne skulle ha vunnit bästa fighter priset!

Väl framme i final (mot den eminente svanen, Henrik Svahn) så tog det stopp! Men en mkt väl genomförd tävling! Till detta hör att Janne fyller 41 senare iår! Jag vill va så grym som du när jag blir äldre (tänkte skriva gammal, men jag struntar i det! )!!!!!

För min egen del så va det konstigt att stå vid sidan av o bara titta! Kändes som om jag va en föredetting som stod o snackade skit o sa hur det va bättre förr! Nu va det visserligen så att jag stod o gjorde det MEN jag är INGEN föredetting!

Hela tävlingen va en skön sporre för mej att komma tillbaka, saknar verkligen att tävla o VINNA!

/Stefan

RSS 2.0