Landslagsläger i Nacka.

Lite sent men och som vanligt mitt i veckan dimper det ner en blogg igen. Brukar vilja "suga" lite på innehållet innan jag skriver :P


I fredags så åkte jag upp mot Sthlm. Tåg denna gång. Riktigt skönt att bara åka med....Slippa sitta o ratta en bil.

Efter lite trassel så kom jag fram till Quality Hotel Nacka. Direkt så blev det käk o sen en lite film med grabbarna X (Henke o Ville).

Lördagen var späckad med träning. 3 pass och totalt 4,5timmars träning. Första passet kändes hur tungt som helst. Kändes som att hjärtat bara klappa igång av ingenting. Senare kom jag på att det va ganska varmt i dojon och att det var fler som upplevde samma fenomen :) Skönt! Framför allt som jag känner mej i ganska bra form nu.

Söndagen var lite lugnare. Dock riktigt bra träning. Kändes väldigt skönt när det var klart.


Börjar som sagt känna att det närmar sig slutet av vårsäsongen. Som jag skrev i den förra bloggen så har det varit ganska tufft att hoppa in i just denna säsongen. Detta i kombination med att jag har höga krav på mej själv och min satsning gör att jag börjar känna mej slitet mentalt men även fysiskt.

Nu låter det som jag gnäller.... Och det gör jag. Men samtidigt så ska det givetvis bli väldigt roligt att ÄNTLIGEN få dra på sig ett SWE märke :)

Jag har varit med i landslagsgruppen sedan 2002-2003. I min egen mening så tycker jag att jag kämpat på bra och är värd detta nu.


Tankarna inför European Cup är lite blandade. Givetvis skulle det vara otroligt roligt att ta medalj på ett så stort mästerskap som detta. Men jag är realistisk o vet att det kommer vara otroligt svårt för mej att nå ända fram dit.

Målet för European Cup har jag inte riktigt kommit fram till. Jag vill ha ett ganska konkret mål som jag känner att jag kan leva upp till men som samtidigt är en utmaning.

Jag vill heller inte sätta för höga krav på mej själv detta första mästerskap. Min plan är att jag ska dra väldigt mkt erfarenhet av denna tävling. Eftersom jag nångång senare kommer att få åka på fler.


Mmm det va lite tankar o funderingar kring det.


Träningen fram tills tävlingen kommer att fortgå fram tills måndag kväll. Det blir nog sista passet. Judoträning!

Fram tills dess så vill jag ligga i ordentligt så att jag kan vila från o med tisdag fram till lördag och förhoppningsvis få en liten topp tills dess.


Vad gäller träningen så började inte denna veckan så bra. Kvällsjobb måndag + onsdag (missade 2 judopass av 2!). Och gymmet stängt på Valborg (idag). Så tre (3) vilodagar nu.

Men va fan det är bara att tuffa på nu i slutet av veckan o under helgen. Konditionen är det inte så mkt jag kan göra åt nu iallafall. O den ligger dessutom bra.

Nu är det bara att hitta känslan o köra triggerövningar i slag o spark som gäller. O drilla kasten.


På söndag börjar jag stenkolla kosten oxå.


/Stefan


Helgen som gick.....

Förra helgen va en go helg. Var hemma i Lkpg. Skönt att få vara hemma en hel helg utan egentligen några planer.
Iofs så va det ju en del träningar på schemat, men det räknas inte :P

Lördagen var hursom helst min vilodag. Hade tänkt att jag skulle fixa med min DVD hylla, som aldrig blir färdig. Och det blev den inte i helgen heller. Carolines pappa ringde o frågade om jag ville åka med på "pååkningen" med ÖSK (östgöta sportvagnsklubb), givetvis ville jag det :) Jag är ju bilgalen!

Så vi tuffade runt under lördagen i ett led av fina bilar. Nercabbat och faktiskt inte speciellt kallt så pratade vi om hur mkt som helst. Det va roligt att lära känna varandra lite mer, även fast vi redan känt varann i nästan 6-7år.
På slutet så blev fick jag ta över ratten o köra en sväng. Helt underbart! Det väcker habegär!
Kvällen avslutades med årets första grillning på Brinkis :)

Söndagen så var det träning i Ryd. Körde på ganska bra, men faktiskt så var hela veckan inte speciellt bra. Kom inte upp i det antal pass som jag hade velat.
Denna vecka har dock gått bra än sålänge. Kommer landa på 9-11pass mot förra veckans 5-6.
Kände mej sliten efter SM.
Iallafall....
Söndagen.
Jo.
Gustav fyllde år så vi firade med smörgåstårta på Brinkis :) Väldigt trevligt! Trivs verkligen där!
Sen åkte jag o Carro hem o kollade på film.... Skönt att få bara ta det lugnt o inte ha andra planer än så.

Nu i helgen som kommer så är det landslagsläger i Nacka. 5 pass på 2 dagar. En genomkörare inför European Cup 9-11 Maj. Sista tävlingen för vårsäsongen. Känns skönt att det snart är över.
Har varit tungt att hoppa rakt in i en av de tuffaste säsongerna nångonsin (pga hemma vm i november).
Men jag tycker jag har genomfört säsongen bra hittills. Det skulle kunnat gå bättre i Paris men å andra sidan så var motståndet väldigt bra där + att jag hade otur med att bara få gå en match.
Jag vill verkligen göra bra ifrån mej i Antwerpen. Det skulle vara bra tändvätska inför fortsättningen. Det är snart min tur att kliva upp på första platsen.
O faktum kvarstår! Jag är den BÄSTA i Sverige, som ALDRIG gjort en landskamp i fighting! Jag kan inte komma på någon som varit i den situationen som jag. Ge mej gärna nått namn!
Men det gör inte nått. Jag kommer att få ta över snart, o visst skulle det vara roligt att få vinna över Johan o ta över platsen. Men om jag inte gör det så kvittar det! Johan har varit grym de senaste åren! Och jag har insett att han är en otrolig tillgång för landslaget + att jag är väldigt glad personligen att han fortsätter! 
Du sporrar mej Johan! Jag ser dej inte som min rival! Utan mer som din efterträdare, och jag vill föra Sveriges -77 arv vidare :) Men när det är match då är det match o jag kryper närmare ;)

Dåså! Ikväll är det tåget till Nacka! 

Haj haj.

/Stefan 

O så tog livet en vändning......

Jag ser mig själv som en ganska impulsiv person. Har alltid varit och jag tror att jag kommer att fortsätta vara det.
Gillar det. Dock så finns det nackdelar.
Som att man helt snöar in på något o kan inte släppa det, för att efter nån månad helt vara borta från det.
Men utöver det så känner jag inte av några direkta nackdelar.

Hursom helst.

Förra veckan så snackade jag o Cockmaster (Johan) om hur det är att vara brandman. Vilka fördelar som finns bla att det är lätt att träna och att det är ett ganska fritt arbete. Men även vilka nackdelar.... Tyvärr var det ända vi kom på lönen.

Sagt o gjort så kom den där impulskänslan över mej. Så på söndagen så gjorde jag rullbandstestet på räddningstjänsten i Linköping och idag så skickade jag in papprena till Räddningsverket.
Tdigare har jag inte känt att jag velat börja läsa nått, men nu så känns det verkligen som att det kan vara dags.
Har ju pratat om att jag vill läsa medicin, och då kan jag börja med att lugna framför allt mamma :P att jag inte gett upp det på långa vägar.
Mina planer har ju hela tiden varit att börja med det efter att jag tävla klart i Ju-jutsu.

Kommer jag nu in på SMO (skydd mot olyckor) så kommer jag att läsa den på distans, vilket gör att jag kan jobba kvar i Lambohov hela tiden. O då så slipper jag ju ta studielån.


Sen är tanken att jag kan jobba som brandis och läsa upp lite betyg under tiden, för att senare göra ett ordentligt försök på medicin runt 30. Alltså precis som jag hade tänkt tidigare.

Men i stället för att bara jobba kvar på vårdcentralen fram tills dess så kommer jag läsa SMO på distans o arbeta som brandman innan jag försöker på medicin. För mig så känns denhär planen hur bra som helst!


Och framför allt så känner jag att Ju-jutsun kommer att få sin chans! Det är väldigt viktigt för mig!


Ska bli spännande att se om jag kommer in på detta söket. Jag har kanske inte riktigt tillräckliga betyg just nu. Skulle det vara så kommer jag tenta av några kurser under hösten.

FAN va skoj det skulle vara att jobba som brandman. Tänk er Johan (Cockmaster) och mig som brandmän!
Asså kan det bli bättre än så!!!!!!
Folk kommer krocka med flit under våra skift bara för att få träffa oss ;)

/Stefan


Silverbestik......

Då var SM avgjort. Denna gång (som förra gången) gick det i Wernamo. Det har varit lite skralt de sista två åren med vem som vill ta hand om tävlingen. Därför blev det nu av i Wernamo igen. Dock finns inget att säga ang tävlingens genomförande, tiderna hölls perfekt och dagen flöt på bra! Tack för det!

Vad gäller tävlingen för mig så är det med blandad känslor jag skriver lite om den idag......

Kort o gott så vann jag mina första tre matcher fram tills finalen lätt. Kändes bekvämt o jag kom snabbt i matcherna o fick styra som jag själv ville. Frid o fröjd!

I finalen så var det som vanligt Johan o jag som möttes. Jag kommer inte ihåg hur många finaler som vi mötts i, det känns givetvis inte kul att säga att jag inte vunnit NÅGON! FAN.... MEN! Faktum är att det blir bättre o bättre.
I denna matchen så funkade greppningen bra o jag fick även två bra lägen att arbeta på marken, varav jag passerade på det ena.

Jag vet att jag inte ska ställa så höga krav på mej själv under "comeback" året. Men det är svårt att inte göra det när man varit på en viss nivå tidigare. Iallafall så kan jag säga att det kändes skönt att infria lite av de förväntningarna som jag vet att många hade på mej. Givetvis ville jag vinna! Men jag känner mej ändå nöjd med hur jag genomförde tävlingen igår trots att jag inte vann.

Nu verkar det som att det blir European Cup iallafall :)


Nästa helg är det Kalmar Cup. Troligtvis så kommer jag inte att vara med där. Känner att jag vill ha några veckors träning fram tills European Cup. Allt blir så avhugget när det är tävlingar varje helg.


Måste passa på o ge en eloge till Veronica o Daggen som gör en kanon turnering båda två! GÖTT! Nu är LKPG tillbaka på kartan!


Nu ska jag bara ringa till goa Sara Svensson o prata lite :)


/Stefan


Paris Open.

Ännu en tävling över och tyvärr så gick det inte lika bra som tidigare på säsongen. Å andra sidan så hade jag inte så stora förväntningar på just denna tävling. Paris Open är trots allt en av de största tävlingarna som finns, och kvalitéts mässigt så håller den väldigt hög klass. Den är även uttagningstävling till franska laget som finns representerat på VM senare i höst.

Hursom helst. Så gick det inget vidare nere i Paris.

Flög ner på fredagen o fick veta att det inte fanns tillgång till någon bastu. Vågen visade 81.4 så det va ju några kilo ner till -77 :P

På lördagen var det bara ut o springa! 2 timmar och 20minuter tog det mej (effektiv tid) att springa bort den vikten.
Givetvis så satte sig detta i benen. vem som helst kan ju räkna ut att det inte är bra att göra så när man ska tävla dagen efter. Nu har även jag fattat det!

Söndagen var tävlingsdag. Sov ganska dåligt, då jag hade en lumpar kille från Varberg som snarkade som ett jävla ströskverk! I början sa jag inte nått men efter 30min så stod jag inte UT! Ruskade om honom o fick svaret
"vem är det som snarkar? är det jag? nää?" Jo sa jag! Det kan du fethaja!

Hade en riktigt skön uppvärmning, var tvungen att komma igång efter den tunga bantningen. O tyckte att jag gjorde det bra. Fjärde matchen hade jag i ordningen. Mot Frankrike...... Tuff judo va det första jag tänkte.

Matchen börjar med att han blir varnad för sen ankomst till mattan. 1-0 till mej :P
Kommer igång bra o tycker att jag tar poäng i duellerna, sen kommer vi in i judon. Känner direkt att han är väldigt greppstark, försöker bara att inte bli kastad. Får en varning för passivitet. Efter detta så känner jag att det kan inte vara särskilt ojämt, det skiljer max 1-2 poäng åt nått håll. Slänger en blick på poängtavlan. 12-4 till honom!!!!!
Hur FAN gick det till! Måste plocka mer poäng. Tar direkt en 3 poängare på marken. Börjar jaga!
Får inte utdelning på det jag gör känns det som, sista minuten dominerar jag dock. Förlust med 16-14!
Kändes inte alls bra att åka dit på det sättet. Upplevde inte alls att det var så ojämt i början av matchen som poängen sa!

"Glöm denna match nu, det är snart dags igen" sa Coach Ingholt.

Oviss väntan på att få gå in i återkvalet. Väntar 1 timma, väntar 2, väntar 3, väntar 4!!!!! Va är det här!??
Kollar med huvuddomaren hur det ligger till och det visar sig att det inte är dubbel tåterkval i min klass (ända klassen de inte kör dubbelt i, trots att det är obligatoriskt på internationella tävlingar).
JAG BLIR SÅ LESS! Åkt så långt, bränt så mkt pengar. För att gå 3 minuter! SKIT.

Tyvärr så satte sig den negativa känslan lite o jag har under förra veckan känt mej lite hängig. Blev även lite sjuk i förra veckan, troligtvis för att jag fick banta så hårt.

Det roliga med resan var förutom att jag till slut fick flytta in hos Ville, att jag äntligen hann med att se lite av Paris.
Jag, Robin o Pappa Hasse (Robins) var uppe i Eiffeltornet o spejade lite udner lördagen. Riktigt kul att äntligen få komma upp o se utsikten därifrån. 324meter på högsta platån. Jag har ju aldrig gillat höjder så jag måste säga att jag inte va jättebekväm när jag kom upp upp dit. Men jag vande mej snabbt.

Skickar in lite bilder på äventyret här nedan. Blandad kompott blir det.

image97
Ganska stor dojo :P

image98
Henkes "bantar breath" biter tag i Ville....

image99
Under lördagen innan invägningen så stack vi iväg o kollade in Eiffeltornet.

image100
Jag, Robin o Robins pappa Hasse.....

image101
324 meter upp i luften..... Kändes inte direkt bekvämt.. Syns det?

image102
En "våning" ner o lite mer bekväm :P

image103
Så långt bort ligger Sverige från Eiffeltornet.

Avslutar med en bild på Daggens öra, som vi var tvungna att tömma häromdagen pga av att han fått lite smällar på det sista tiden.
image104
Fanns en del blod o vätska stående i örat :)

Nu ska jag kolla på hockeyn.... Andra matchen mot HV71! GO LHC!

/Stefan

RSS 2.0