Nyss hemkommen....

Har precis kommit från tågstationen o satt mej i soffan.

Tänkte att jag skriver lite bara.

Och så gör jag en lite längre blogg med bilder senare.

Känns verkligen att det är 9!timmar i skillnad mellan los angeles o här. Jag är så jäkla trött!
Ska försöka träna lite ikväll, men jag kan inte bestämma mej för om jag ska köra i Ryd eller nere på KC.

Kollat lite på scandinavian open siten. Kommer att köra den tävlingen. Ser fram mot att få mer erfarenhet i BJJ.

Precis efter tävlingen o dagen efter var jag så tömd på energi. Kände verkligen att jag behövde ett par dagars vila. Men så några dar efter tävlingen kom känslan krypande. Känslan av att jag vill lyckas o att jag ska göra det......


Nu måste jag äta!  Mer senare!

/Stefan


Det drar ihop sig

Dagarna går fort här borta. Imorse när jag vakna så kom jag på att det fan dags att tävla snart.....
Har verkligen försökt att inte tänka så mkt på tävlingen utan försökt njuta av att vara lite ledig. Det har gått bra :)

Vi mötte upp Raffe o Linda idag i deras tjejbil (PT crusier cab)(men ska bytas till en dodge charger = manligt). Efter lite åkande så hamnade vi på den där gatan med stjärnorna i gatan. Lindas viktigaste mission denna resa va att få se Hollywood skylten. Så tjejerna fick gå en sväng....Tyvärr verkar det som att Raffe dragit på sig nått under flygresan. Han har fått en febertopp o ligger o våndas här på hotellrummet. Vi hoppas att det är bättre imorgon!

Fan jag hade skrivit ett långt o fint inlägg, men det försvann nu när jag skulle publicera det! Glömmer alltid att markera/kopiera texten innan jag ska lägga ut den! Helvete.

Iallafall. Det blir lite kortare än vad jag tänkt nu.

Vikten verkar ligga bra, vägde 81i boxers. Så det ska inte vara några problem att ta det sista ner mot 82.3kg.

Imorgon så blir det nog en ganska soft dag. Gissar att det blir lite bilåkande o kanske lite lite shopping. Sen framåt kvällen så blir det nog Simpsons the movie. Känns som om det är viktigt att få ordentligt med sömn sista dagarna nu.

En sak som jag funderat mkt på är vad jag ska lägga min ambitions nivå på. Jag vet inte alls vad jag förväntar av mej själv från denna tävling. Jag vet inte vad jag ska förvänta av mej själv.....vad som är rimligt liksom....
En sak som talar emot att det skulle bli en topp prestation är att jag inte har tävlat ordentligt i BJJ.
Men det skiter jag i nu! Kan jag bara komma in o följa min gameplan (kasta o dra ut den andra!) så ska det nog kunna gå bra!

Ska skriva lite tankar om tävlingen när den är genomförd.

Ser fram emot att se om det är tröstsnack eller om det är segersnack!?

O Sara.....Lyssna på kroppen nu! LOVA DET VÄNNEN!

/Stefan

Kort Blogg om LA...

Lite kort blogg om LA bara....

Internet kostar sa javla mkt....

Har varit har i 2-3 dagar nu, o det ar en cool stad. Forsta stallet vi bodde pa va inte roligt, typ 20manna sal o en massa javla fransman....Inte bra.
Men det andra vi bodde pa va helt ok, o nu har vi flyttat in pa ett som ligger langs med Santa Monica beach. Har ska vi stanna i 2 dagar (troligtvis). Sen ska va flytta in pa hotell for att bo bra den sista veckan.
Raffe o Linda kommer imorgon vid 19 pa kvallen, ska bli skont att se dom :)

En sak som slar mej ar att det ar sa sjukt mkt skrapmat har! Det ar svart att hitta NATTsom ar nyttigt! Och jag som har en vikt att tanka pa infor tavlingen maste ju va lite forsiktig med salt (for att inte binda vatska) o last o sant.....
Iofs sa kommer jag att fa svalta lite dagen innan bara for att vara pa den sakra sidan.....Maste hitta en vag snart sa att jag kan kolla lite hur det ligger till.

Nu sa ar det bio pa G! Bourne Ultimatium ar det som galler.....

Bara sa att ni vet sa har jag tagit en massa coola bilder som jag ska posta ut, men jag kan fan inte fa det att funka pa den har datorn.

O sa maste jag saga att jag har aldrig sett sa mkt coola bilar pa samma gang. Jag kan allvarligt saga att jag sett de flesta superbilarna. O da menar jag inte nagra vanliga ferrari 360 eller Porsche boxer....
Jag menar Ferrari Enzo, Porsche carrera GT, Lamborghini gallardo + Murcielago (cab), aston martin Vantage. Mercedes SLR Mclaren (2st), RR Phantom (vit = coolt) o givetvis en massa gangsta bentlys, sakert sett 15 om dagen hittills. For en bil kille som mej sa ar det paradiset......

Nu maste vi dra....

Vad galler tavlingen, sa kanns det riktigt bra. Ska forsoka att kanske trana lite pa mandag. Om inte sa vilar jag helt. Forsoker att inte tanka sa himla mkt pa tavlingen an.....Slosar energi pa att vara nervos da :P

/Stefan

Genrep!

Satt på tåget i fredags o tänkte att jag skulle vara sådär trendig o cool och blogga på tåget....Men det gick inte, fick aldrig igång det där jäkla internetet.

Så jag kör en sammanfattande blogg istället.

I helgen så var det dags för Freddys 30 års kalas (min kusin Kristinas sambo), perfekt tänkte jag! Då kan jag kombinera det med att sparras på Nacka Dojo med Raffe o Linda + deras possy :P

Sagt o gjort. Satte mej på tåget på fredagskvällen så att jag skulle hinna upp för att köra förmiddagsträning vid 10.
Kändes lite segt att åka tåg men samtidigt ganska roligt, man kan fundera lite på saker och så är det skönt att slippa köra bil.
Framme i sthlm så blev jag hämtade av Linda i deras nya fina Audi. Väldigt fin.
Vi tuffade hem till henne o Johan. Jag visste att de bodde lite utanför stan, men jag va inte riktigt med på att det va så långt utanför. Men det va väldigt tyst o lugnt på kvällen så jag förstår varför!
God kvällsmat bjöds det på, och sen så blev det ner i deras fina bubbelbad på verandan :) såååå himla skönt! En sån vill jag ha! Men min o Carolins balkong är inte så stor :P Får snacka med hyresvärden om det.......

image12
Lindas man Johan håller koll på grejerna :)  så himla gött med ett bubbelbad på verandan.

image14
Så himla gött man kan ha det :) sååå jäkla stor poolen va...

Lördagmorgon va det dags. Jag, Linda, Raffe (kom faktiskt 5 i 10!), Jensa o Tulle körde. Bra motstånd!
Vi körde ca en timma och jag va helt slut sen. Tänkte först att fan vilken kass form jag har, men det va fan sjuukt varmt innan i dojon. Hade nästan problem med att få ner pulsen ordentligt efteråt.
Efter detta så körde vi ett skönt pass med Marcelo, bra att få in lite teknik mellan sparringen.

Trött o uttorkad åkte jag till 30års festen :) Men det va perfekt att få lite god mat o dryck. Blev dock ganska tidig hemgång för mej o Carro.

Söndag så körde vi första passet med Marcelo kl 11. Nästa va vid kl 17. Och det va blandad sparring, mest styrd sådan. Vi körde utifrån vad vi just gått igenom.
Fick ett bra byte med Marcus Buur på slutet, gick riktigt bra då. Men han hade varit Danmark o hinkat bira i en månad (o ändå va han stark som ett djur) :P

19.15 gick tåget mot Linköping, kändes bra att jag åkte upp. Kul att se att Raffe o Linda ser bra ut inför tävlingen. 
På hemvägen satt jag o funderade på om jag kanske ska ta o byta till den lättare viktklassen (82,3kg). Efter att vi kört sista passet vägde jag 81kg på Nackas våg. Så det skulle kanske fungera. Jag måste kolla min morgonvikt innan jag kan bestämma mej. 

22.00 var jag hemma o blev hämtad av min snälla sambo :) Ingen morgon träning idag, hade för ont i kroppen för det. Ska kolla vad det är för träningar ikväll. Annars så blir det gymträning.

Lite sen blogg om helgen men min dator ville inte ladda upp de bilder som jag ville.....Fick bara med två....
Men jag kände Sara flåsandes i ryggen....Kände "fan jag måste få ut bloggen, annars dödar hon mej" ;)

Så nu lägger jag ut den :)

/Stefan


 

Fan va het jag är....

Lite kaxig rubrik kanske.....Men igår va jag fan "on fire". Helt galet bra på träningen.

Va ganska mkt blåbälten där igår, så det va bra motstånd på plats.
Den ända jag inte körde med va "Stark Erik" tror jag, men annars så rulla jag med alla andra.
Även fast jag inte har jättebra flås så orkar jag hålla ett bra tempo och hela tiden vara aktiv o farlig från framför allt guarden. Min tanke därifrån har varit att jag ska jobba på mkt flippar för att kunna "sätta upp" för armlås osv.

Det gamet som funkar bäst för mej just nu är iofs mitt stående game. Och då menar jag inte kastdelen, utan när jag jobbar för att passera stående. Det har fungerat väldigt bra på sista tiden. Så det känns skönt att ha det i ryggsäcken när det snart är dags för tävling.

Ikväll är det monster-jobbpass (andra för veckan) 08.00-22.00! Det betyder att jag inte hinner träna som jag vill. Denna veckans träning har verkligen blivit lidande. Jag har jobbat mer än 100% och summasumarum är att jag inte får in mer än 6 träningar denna vecka.
Det som fått stryka på foten är styrketräningen eftersom jag måste få in så mkt grenspecifik träningsom möjligt.

Imorgon så är det morgonpass kl 06.00 - 07.00 men jag kommer nog inte att köra det eftersom jag jobbar sent. Känns alltid trist att missa ett sånt pass, det ligger så bra där på morgonen.
Men på kvällen så kommer jag köra brottning, troligtvis så blir det på KC. Kanske om jag känner mej pigg så åker jag direkt ut till Ryd o kör där med. Vi får se.

Haha ja just det.... Jag ska lägga in en rolig bild som jag fick av Mr ilola :) Den lilla gottegrisen skickar bilder för att göra mej avundsjuk......!
Men det får jag göra senare när jag kommer hem....(måste nog fråga han först så att han inte blir ledsen på mej)

Nu är det bara nån timma kvar här i Lambohov, snart ska jag hem o käka lite för att sen åka ner o göra sista timmarna på Jourcentralen. Hoppas det blir nått roligt! Förra veckan klippte vi bort fiskedrag från huvudet :)

Hemma är det febril verksamhet inför resan. Carro fixar o donar med vart vi ska åka o vart vi ska bo. Och så är det mkt snack om glass (ben&jerry) och IHOP (international house of pancakes). Ska bli himla kul att se det stora landet i vilket fall!

Men jag måste säga att mycket tankar går till tävlingen just nu......Asså fan va coolt det skulle va att ta medalj :P

/Stefan


Ångest!

Vet inte direkt om det är ångest, men nått är det.
Känner mej inte alls upplagd inför kommande vecka. Jag ska jobba 100% + 2 kvällar nere på jourcentralen.
Inte direkt en optimal uppladdning inför Mundial.
Ångrar att jag satte upp mej på de två extra jourpassen, det va inte nödvändigt. Men väldigt bra betalt!

Jobbet i sig är inte så himla tungt. Men att hinna med all träning under veckan kommer inte att bli lätt. Och för att inte tala om all sömn som jag behöver (inte helt ok efter förkylningen).
 
Måndag kommer iallafall inledas med sparring mellan kl 06.00 - 07.00. Sen är det jobb från 08.00 till 22.00.

Ska sätta mej ner när jag kommer hem från jobbet ikväll och fundera ut en lämplig träningsplan över veckan. Rent spontant så kommer jag troligtvis att lägga gymträningen lite åt sidan för att ge plats åt så mkt sparring som möjligt.
I helgen som kommer (11-12aug) så kommer jag befinna mej i Sthlm för ett födelsedagsparty. Givetvis så passar jag på att "klämma" in 4 pass sparring under helgen :) Hoppas att det kan bli så många iallafall.
Ska ringa o snacka med "snygg erik" om det.....Tänkte jag skulle försöka se om han kan skjutsa mej lite oxå :P(som linköpingsbonde så vågar jag knappt åka tunnelbana).

Nu är det dags att krypa ner i sängen.......

ingen bild idag....

/Stefan

Laktat test!

Idag så var det dags för en träff med Coach (Fredrik) Wandus. Jag själv trodde att det var muscle lab prover som stod på schemat......Men ICKE. Fredrik hade tänkt sig något liiiiiiite jobbigare....

Vi skulle minsann göra ett laktat test. Roligt tänkte jag. Har aldrig gjort det så det kändes roligt att få chansen att prova. Tanken slog mej att min kondition är inte så bra som jag skulle vilja att den var.
Sagt o gjort så var det bara att hoppa på löpbandet o köra.
4 minuters intervaller på olika kilometer hastigheter samt 1 minut vila mellan varje var ordinationen.
Under minutvilan så tog vi ett blodprov i fingret, där man mäter mjölksyranivån i blodet. Coolt!

Testerna gick bra. Skönt att få lite svart på vitt hur det står till med flåset. Och inte helt oväntat så var det inte överdrivet bra. Jag fick ett testvärde (VO2) på 49.
Det genererar ett uppskattat värde på ca 13.30min på Cooper test (3km), vilket inte är direkt kanon. Men.....
Med tanke på hur mkt flåsträning jag har haft möjlighet att träna den senaste tiden, så är det bra.

image11
Det var värdena som vi fick ut. Inte super imponerade, men ett bra utgångsläge.

Sen knappas de in på datorn, o vips har jag fått ett träningsupplägg på 3 månader av Fredrik. Och det ska bli mkt intressant att följa upp detta senare. Det återkommer jag till.

image10
Coach Wandus, mannen med lösningarna!  Kolla gärna www.wandusidrott.se (smygreklam!)


image9
Inte den roligaste av bilder, men jag rör på mej iallafall.....

Snackade med "snygg Erik" igår, även kallad Ralf Carneborn :P  Vi ska försöka träna ihop helgen 10-12 aug. Jag ska vara i Sthlm för att fira kusin Kristinas sambo Freddie , som fyller 30år då.
Tanken är att jag ska hinna med 2 pass på lördagen o 2 pass på söndagen. Bara sparring helst.
Det kommer att bli sista rycket + måndag morgon samt tisdag kväll innan jag o Caroline åker den 16 aug.
Känns som att det gått väldigt fort sista tiden, det är ju snart dags för VM.

Såg på sportju-jutsu.com att Ida Hansson (gammal landslagsgrupps tjej) hade tagit guld på Copa de Mundial nere i Rio de Janeiro. Fan det skulle va coolt att vinna hela skiten asså!

Förövrigt så är det bara jobb hela helgen. Inte jättekul. Imorgon så blir det dock lite härlig gymträning med nytt program.

/Stefan "vill ha mer kommentarer"

RSS 2.0