Hamburg Open! + 25år :)

Jaha då har man varit iväg o tävlat igen. Har varit nått varje helg sen jag kom hem från Brasilien den 16feb. (ska bli skönt att få vara hemma i påsk!)


Tävlingen i Hamburg av första internationella på nästan två och ett halvt år. Så det va lite skakigt när jag väl stod där på mattan o skulle köra.


Första matchen mötte jag en belgare som vunnit EM 03. Lite avdankad kanske, men ändå en svår match.

Började matchen väldigt bra, 3 poängs ledning o ipponkastade honom direkt. Sen tappade jag gamet lite o förlorade till slut på 3 ippon.


Sen vann jag två matcher i återkvalet o hamnade då i bronsmatch. Dominerade hela matchen o ledde stundtals med 5-6 poäng. Sen så tappade jag fokus en kort sekvens. Då tog han 2 ippon, men jag ledde fortfarande med en pinne! Greppade honom o skulle bara rida ut tiden. Fick då ett perfekt kastläge o drog iväg en osotogari. BAM!

Ippon tänkte jag, LÄTT (som Ville hade sagt). Domarna tyckte tyvärr inte det. Istället varning för kast utanför säkerhetsområdet!

O plötsligt så låg jag under med 1 poäng! 3 sekunder kvar! Det kändes riktigt surt faktiskt! Så nära att ta den där första medaljen internationellt. Men men...... Ny chans i Paris om ca 1 vecka.


Förövrigt så var det på håret med vikten. Vägde in som sista man o på 76.9. Så det är dags att fixa till det här nu så att jag har en morgonvikt på kanske 79 istället för 81 som jag har nu.


På det stora hela så är jag nöjd med tävlingen. Rörde mej bättre mot tidigare, o ganska varierat game.


I måndags så fyllde jag 25! Kände inte att det var så mkt med det, men sen på söndagskvällen så började jag känna att det skulle bli roligt.

Firade med att åka till gymmet kl 06.25 o träna :) tanken va att jag skulle köra judo på kvällen men jag valde att hoppa det. Ganska skönt faktiskt.

Senare på kvällen så kom mamma o pappa förbi. Även Eddo, Ulla-Britt, Gustav o Sandra tittade förbi.

Väldigt trevligt! o god tårta hade mamma köpt! Tack för att ni kom och för de fina presenterna, det va uppskattat :)


Tänkte att jag skulle slänga upp lite bilder på min tårtan här nedan o lite annat.
image92
Ville gör "entré" i Gävle.....

image93
Bastning innan Nordic..... Fin min eller hur :P

image94
Ville håller låda under middagen innan Nordic...

image95
Min fina tårta på födelsedagen...... Tack Mamma :)

image96
Fotografens fot i hörnet.... Ganska trångt när alla kom på besök, men roligt att alla kom :)

Det va denna blogg...

Nästa kommer i slutet av veckan...


Back in the game.....

Då var helgen över (ja jag vet att det är onsdag...).

Inför helgen så var det lite nervigt, men känslan av att det skulle bli kul att tävla igen var större än på mkt länge.
Vikten var ju ett problem. Med en morgonvikt på ca 81, så hade jag ju 4kilo ner till gränsen. Sen så var det bestämt att jag skulle jobba på förmiddagen, vilket inte är så skönt med tanke på att jag inte kan äta så mkt under dagen.

Hursom helst så gick bantningen bra. Kände faktiskt att den gick väldigt bra. Kunde vätska på bra igen o det gick några rör resorb direkt efter.

I min viktklass så var vi 5 anmälda, det innebar att vi skulle köra alla mot alla. 4 matcher totalt gav dagen.
Kände inför min första match att jag va lite nervig, svårt att slappna av. Framför allt så kändes det väldigt ringrostigt.
Det var ganska ovant att stå där på mattan. Kände att jag inte riktigt kunde locka fram det game jag vet att jag har inom mej.
Jag vann första matchen ganska lätt iallafall. Startade lite dåligt men kom igång på slutet.
För varje match som gick så kände jag att jag kunde slappna av mer och mer. O i sista matchen mot Johan så gjorde jag en bra match, trots att jag varit borta från mattan i nästan 2 år.

Nu i helgen så bär det av till Hamburg. Som tidigare så är det vikten som är orosmomentet. Men jag har ledigt hela dagen så jag hinner dra vikten i lugn o ro. Iofs så är det alltid jobbigt att ha en hel resdag framför sig när man måste fixa vikten. Men när det är resa som gäller så är det nästan alltid bekvämare att dra vikten innan man åker, mkt för att man inte alltid vet hur det är med tillgänglighet av bastu o så.

Nu ska jag dra till gymmet. Ska köra igenommitt nya program som jag fått från Fredrik.
Efter det så ska jag åka till Johnny o Anna :)

/Stefan

Det närmar sig.....

Snart är det dags. Eller rättare sagt det är snart dags för många saker....


Nummer 1 just nu är iallafall att jag på Lördag ska köra första sportju-jutsu tävlingen på nästan 2!!år.

Känslorna inför detta är givetvis lite blandade men överdrivet mest positiva! Det känns väldigt skönt att framför allt kunna gå på 100%. Skönt skönt.

Sen så blir det premiär för Caroline på denna tävlingen. Första tävlingen som hon hänger med o tittar på. Vi får väl se hur hon gillar det.......
Tyvärr så är det ju så att jag inte riktigt är mig själv under själva tävlingsdagen.
Vanligtvis så brukar jag inte prata så mkt med andra oavsett vilka det är. Men när tävlingen är slut så släpper det o jag kan bli "normal" igen. Det är ju en anspänning att tävla i en kontaktsport, och jag känner att jag måste vara fokuserad på det jag ska göra för dagen.

Än sålänge har jag inte beslutat om jag ska vila på torsdagen eller om jag ska riva av en fysbana på förmiddagen. Även om Nordic cup är en ganska stor tävling så är det viktigare tävlingar i sikte o jag vet inte om jag känner för att missa så mkt bra träning bara för att jag ska vara helt 100 till lördagen. Som det känns idag så kommer jag att köra. Men är jag sliten imorgon så avstår jag.

Förövrigt så ligger vikten bra..... Så ni som undrar över det kan vara lugna ;)

Nummer 2 är att jag snart fyller 25. För ca 2-3 veckor sedan så kändes det inte så himla speciellt. Men nu är det nästan som att min omgivning har trissat upp förväntningarna på födelsedagen. Som att det är nått stort att fylla 25.
För min egen del så ska det bli kul att fylla år, men jag vet inte om det blir så mkt mer än så!? Det kommer ju inte att bli nån fest, för jag ska iväg till Paris o tävla helgen efter. Och helgen innan är jag i Hamburg.
Men som det ser ut nu så kommer det nog bli lite fika med släkten under påsken. Det ser jag faktiskt fram emot, det är alltid kul :)

Jag har funderat lite på vad jag ska önska mej i present. Tyvärr har det gått lite trögt med funderingarna.
Några grejor har jag kommit på men det är inte så roliga saker. Det är en sak, problemet är att den är ganska dyr..... Men jag skulle gärna se att det låg en present med ett hemmabiosystem från KEF när jag vaknar på födelsedagen :)

Jaja.

Nu är det lunch..... Kyckling idag....

Imorgon är jag ledig :D YES! Sovmorgon!

/Stefan

p.s Tack Paul för att du ringer o peppar mej! O grattis till bältet :) D.s


Landslagsläger i Gävle

Ännu en helg har gått. Just denna helgen spenderades i Gävle.
När vi åkte så var det vår i Linköping. Riktigt skönt o solen va framme. Så jag tänkte att jag lämnar vinterjackan hemma (Big mistake, som den där reklamen sa för ett tag sen). Kallt som fan va det!

Iallafall....
Ville o jag skulle bli hämtade hemma hos mej kl 16. Så jag flexade ut från jobbet lite lagom vid kl 15.00. Det hade jag inte gjort om jag vetat brorsorna Ingholt skulle komma kl 17.45! Inte bra för min flexklocka det där!

Vägen upp till Gävle är ganska dryg, som tur för Ville o mej så körde inte vi nått. Gissar att vi får bjuda igen nån annan gång :P

Under helgen så körde vi 5pass, fördelat 3 på lördagen samt 2 på söndag. För min egen del så var det faktiskt nästan 2år! sen jag kunde vara med ett helt läger. Så det var väldigt skönt att kunna genomföra det, och samtidigt göra det bra!
Det känns väldigt bra att jag äntligen verkar vara ute ur min skadeperiod! Jag kommer ihåg att jag sa till mej själv att jag måste lära mej att uppskatta att vara hel! Det är nått jag verkligen ska göra! Givetvis så har man ju ont nånstans, men så är det att idrotta..... Fingrar är stukade hit o dit, tårna likaså.... Ont i nått knä o sådär... Men jag har inte ont på det sättet som jag hade tidigare! Skönt!

Flåset börjar oxå komma nu, det är en bit kvar till det bästa jag haft. Men jag räknar med att det kommer att vara bättre än någonsin inom 2 månader. Lagom till European Cup :)

Allt som allt så känns det väldigt skönt att vara tillbaka o köra 100! O jag ser fram mot helgens tävling i Nacka. Det ska bli roligt att få tävla o visa upp sig igen!

Avslutar med en mening som jag ofta säger......
"jag ska bli bättre på att blogg"

/Stefan


Fightcamp (lite sen blogg men jag slänger ut den iallafall)

Verkar som om denna blogg fastnade i "arkivet" dvs att den inte publicerades....
Det gör den nu iallafall :P

----------------------------------------------------

Sådär då..... Då var den helgen över.

Facit blev 4 pass på två dagar.

Första dagen så tyckte jag att det gick sådär. Kände mej lite oinspirerad, men tyckte ändå att jag presterade bra. Hade en "knullrull" (betyder att jag fick stryk!) med Martin Jansson, han är grym asså!

Andra dagen så kom hade jag bra känsla i kroppen. Kändes som jag hittade tillbaka till det game jag vill fightas. Fick en del beröm (förutom från Tulle) och det kändes skönt att det lossade lite.
Har jobbat på en del saker den senaste tiden och det har gett resultat. Men det måste jobbas in mer i ryggmärgen, så fort jag blir trött så kommer det "gamla" tillbaka. Sen så känner jag att jag inte ligger så bra till i judon som jag vill. Har bra tempo o bra greppning (kan bli bättre), men det kommer.

/S

RSS 2.0